Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ανιχνεύοντας το Αύριο του Διονύσου



του  Παναγιώτη Μ. Σταθόπουλου
Συμβούλου  Επικοινωνίας

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Οι τάσεις διαγράφονται καθαρά. Οι πολίτες, ανεξάρτητα ποιον συνδυασμό θα επιλέξουν τελικά απαιτούν- Ανανέωση, Διαφάνεια, Αξιοκρατία, Ανάπτυξη. Είναι αυτό ένα πρώτο σημαντικό κεκτημένο.

Μελετώντας τις προγραμματικές θέσεις των δημοτικών παρατάξεων, διαπιστώνουμε σύμπτωση στα βασικά ζητούμενα ανάμεσα στους Ανοιχτούς Ορίζοντες, τη Δημοκρατική Ανατροπή και τη Νέα Πνοή. Είναι αυτή μια πρώτη ύλη στέρεας προγραμματικής τους συνεργασίας σε θεσμικό επίπεδο για το Αύριο της Πόλης.

Σε λίγες ημέρες οι προβολείς των προεκλογικών ανταγωνισμών, θεμιτών σε μια δημοκρατική πολιτεία, θα σβήσουν. Και όλοι θα κληθούν να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα, ανεξάρτητα αν είναι στην πλειοψηφία ή τη μειοψηφία.

Τα προβλήματα, που κληρονομεί  στον Δήμο και την Πόλη το σημερινό σύστημα εξουσίας, είναι πολλά. Δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε ή να τα χρησιμοποιήσουμε ως άλλοθι. Χρειάζεται πανστρατιά από νικητές και ηττημένους, Συνεργασία ευθύνης. Αυτή ακριβώς είναι η δημόσια δέσμευση των Ανοιχτών Οριζόντων, που προκύπτει ξεκάθαρα από την ομιλία του Διονύση Ζαμάνη στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου:

«Η συναίνεση και η συνεννόηση, η εξαντλητική διαβούλευση με όλες τις πτέρυγες και αποχρώσεις, ο ειλικρινής διάλογος είναι για τους Ανοιχτούς Ορίζοντες ο μόνος ορθός τρόπος αποτελεσματικής διοίκησης και αυτόν δεσμευόμαστε να τηρήσουμε με θρησκευτική προσήλωση».

Κουβέντες καθαρές και ξάστερες. Πολιτική βούληση συγκεκριμένη. Δυνατότητα ρεαλιστική. Προοπτική αναγκαία για την Αναγέννηση του Διονύσου. Γνωρίσαμε την ενός ανδρός αρχή, τις μονο-παραταξιακές λογικές, τις αδιέξοδες πολιτικές. Είναι τώρα η ώρα της σύνθεσης για τα μικρά και τα μεγάλα, γιατί όχι και προγραμματικής  συν-διοίκησης. Που μπορεί να στηριχτεί:

·       Στην δέσμευση ότι δεν θα χαθεί ούτε μία επιπλέον μέρα για το έργο της αποχέτευσης.
·       Στην διεκδίκηση δυναμικά, μαζί με άλλους δήμους και την ΚΕΔΕ, της δίκαιης λύσης στο οικιστικό πρόβλημα.
·       Στην απαίτηση  ισχυροποίησης με νόμο των ορίων των οικισμών του δήμου.
·       Στην εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας στην καθημερινότητα του πολίτη (Καθαριότητα, Περιβάλλον, Υποδομές).
·       Στην ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου του δήμου, την προστασία των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
· Στην αξιοποίηση του περιαστικού περιβάλλοντος, ώστε αυτό να αποτελέσει αναπτυξιακό κεφάλαιο.
·      Στην προστασία της δημοτικής γης από τις καταπατήσεις και την αυθαιρεσία.
·      Στην ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας και ομορφιάς καθεμιάς από τις επτά περιοχές.

Απρίλης  2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου