Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Απάντηση σε δημοσίευμα ιστοσελίδας που ανήκει στην εφημερίδα "Βόρεια Προάστια"

Αναδημοσίευση από - 
www.anoixtoiorizontesdionysos.blogspot.gr/2014/04/normal-0-false-false-false-el-x-none-x_13.html

Δημοσιεύτηκε σήμερα σε ιστοσελίδα που ανήκει στην εφημερίδα «Βόρεια Προάστια» ένα άρθρο που αποτελεί μνημείο καταστρατήγησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας  και αυτο-ακύρωσης της ανεξαρτησίας του τύπου.

Εμείς, ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

  • Κατανοούμε την καλώς νοούμενη συμπάθεια σε παρατάξεις και πρόσωπα.
  •  Αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξη φιλικών, συγγενικών, επαγγελματικών ή άλλων σχέσεων που «επιβάλλουν» στρογγυλέματα και ανισοβαρή διαχείριση των παρατάξεων.
Όμως, τα «Βόρεια Προάστια» ξεπέρασαν κάθε όριο.
Παραχαράσσοντας κάθε αντικειμενικό δεδομένο (δημοσκόπηση, ανάλυση τάσεων, εξέταση της ανθρωπογεωγραφίας των συνδυασμών, ανάγνωση της συγκρότησης τοπικών και δημοτικών ομάδων στελεχών) προβαίνει σε έωλες και ανυπόστατες εκτιμήσεις, οι οποίες ενδύονται –τεχνηέντως- με επιστημονική εγκυρότητα και βεβαιότητα.

Ο συντάκτης του άρθρου φτάνει μέχρι την παραχάραξη της πραγματικότητας που έζησαν οι ίδιοι οι πολίτες και οι φίλοι των παρατάξεων στις πρόσφατες συγκεντρώσεις.


Και αναφέρει, επί λέξει, το ανήκουστο:
«Με γνώμονα τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων και του κόσμου που παρέστη σε αυτά, κατά κράτος δείχνει να κερδίζει ο συνδυασμός της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» με τον Γιάννη Καλαφατέλη  αλλά έδαφος δείχνει να κερδίζει και η "Νέα Πνοή για τον Διόνυσο" με τον Παναγιώτη Μπιτάκο - ίσως έως ένα σημείο το outsider των εκλογών (δεν ξέρουμε αν αυτό μόνο αρκεί)- ενώ οι "Ανοιχτοί Ορίζοντες" του Διονύση Ζαμάνη δείχνουν σταθερότητα μεν, στασιμότητα δε.»

Είναι σαφές ότι ένα τέτοιας κλίμακας ατόπημα είναι παντελώς αδικαιολόγητο δεδομένου ότι στερείται αντικειμενικών τεκμηρίων και παραμένει καταγραφή υποκειμενικών απόψεων και –ενδεχομένως- φανέρωση ανομολόγητων επιθυμιών.
Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.

Αγαπητά «Βόρεια Προάστια",

Η κραυγαλέα αναληθής αρθρογραφία, που βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, προσβάλλει το κύρος του εντύπου, και της ψηφιακής εκδόσεως αυτού, και –φυσικά- δεν εξυπηρετεί αυτόν/αυτούς που επιδιώκετε να ενισχύσετε και να προωθήσετε.

Πάντως, αναμένουμε την άμεση ανασκευή του άρθρου και του περιεχομένου του και την αυτονόητη συμμόρφωσή σας με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.


 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 
13/04/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου