Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Βουλιάζει ο Δήμος Διονύσου

Την ώρα που μια σειρά Δήμοι σε όλη τη χώρα ασχολούνται με τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών τους, η απερχόμενη δημοτική αρχή του Διονύσου περί άλλων τυρβάζει.

Αδυνατεί ακόμη και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014 που εισηγείται να συγκεντρώσει σε 2 συνεχόμενες συνεδριάσεις την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλο τρανταχτό παράδειγμα τα δημοτικά τέλη.

Ακολούθησε τα τρία τελευταία χρόνια μια αλλοπρόσαλλη πολιτική, ανάλογα με τους συσχετισμούς που διαμορφώνονταν κάθε φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την ίδια στιγμή, πολλοί άλλοι Δήμοι χαράσσουν συγκεκριμένη κοινωνική πολιτική στο κορυφαίο αυτό ζήτημα, είτε μειώνοντας τα δημοτικά τέλη για τις κατοικίες το 2014 είτε παγώνοντας τα στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων. Παράδειγμα ο γειτονικός μας Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.

Αναδημοσίευση από - http://www.kifissia.gr.

Μείωση Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού κατά 6% στο Δήμο Κηφισίας!
Πως έγινε αυτό; Μετά από 3 χρόνια εξαιρετικά σφικτής οικονομικής πολιτικής στο τομέα της καθαριότητας μειώθηκε σημαντικά το κόστος λειτουργίας! Πέραν αυτού η εισαγωγή της κομποστοποίησης σε 3000 νοικοκυριά (+9000 κάτοικοι) μείωσε τον όγκο των απορριμμάτων και τέλος η αύξηση της ανακύκλωσης, όπου λάβαμε σχετικό εθνικό βραβείο, αύξησε τα έσοδα της διεύθυνσης. Η προσπάθεια είχε αποτέλεσμα.

Αναδημοσίευση από - http://newsta.gr.

Σταθερά θα παραμείνουν τα ανταποδοτικά τέλη και ο δημοτικός φόρος του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για το 2014, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε πρόσφατη συνεδρίαση του.

Στην εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Άκης Τούντας επισήμανε το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει κρατήσει σταθερά τα δημοτικά τέλη από τη στιγμή που ανέλαβε, μη επιβαρύνοντας κατά συνέπεια επιπλέον τους δημότες. Μια αρχή που όπως πρόσθεσε, θα εφαρμοστεί και το 2014, παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

Σημειώνεται ότι το θέμα υπερψηφίστηκε από το σύνολο των μελών του Σώματος, με εξαίρεση τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στέλιο Μπενετάτο, ο οποίος τοποθετήθηκε υπέρ μιας μείωσης, έστω και συμβολικής, των ανταποδοτικών τελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου