Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ποιός ο ρόλος των ειδικών συμβούλων του δημάρχου Διονύσου;


Αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική εφημερίδα  Οδός  Διονύσου-
http://www.odosdionysou.gr

Στο ρόλο, αλλά και στις αμοιβές, των ειδικών συμβούλων και συνεργατών του Δημάρχου που από το 2011 έχουν προσληφθεί στο Δήμο, χωρίς ποτέ να έχει γίνει κάποιος απολογισμός του έργου τους, έχει πολλές φορές αναφερθεί η Οδός Διονύσου αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας, που ζητούν – πλην εις μάτην- τα σχετικά στοιχεία.

Στο θέμα επανήλθε με επιτακτικό αίτημά του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γ. Νικητόπουλος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ζητώντας τον όγκο της επίσημης αλληλογραφίας μεταξύ Δημάρχου και ειδικών συμβούλων, μια που και το κόστος τους είναι σημαντικό για τα οικονομικά του Δήμου, αλλά και επειδή τροφοδοτούνται ειρωνείες σε βάρος του Δ.Σ. που ανέχεται την κατάσταση αυτή, ενώ χλευάζονται και οι ίδιοι οι ειδικοί σύμβουλοι:

Πολλές φορές έχουν γίνει σχόλια- αναφορές και έχουν ζητηθεί στοιχεία για τη δραστηριότητα των λεγόμενων «Ειδικών Συμβούλων». Δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί απάντηση από τη Δημοτική Αρχή, για το «ρόλο» τους και τις «ειδικές συμβουλές» τους.
Αντί αυτού, διατηρείται ένα καθεστώς, που τροφοδοτεί ειρωνείες σε βάρος του Δ.Σ. που ανέχεται και χλευαστικούς χαρακτηρισμούς για τους «Ειδικούς Συμβούλους» όπως: «Σταθμάρχης του σταθμού οχημάτων», φωτογράφος του Δημάρχου, κ.λπ.
Λόγω του ότι τι θέμα είναι σοβαρό και το κόστος των «ειδικών Συμβούλων» σημαντικό, ζητώ την επίσημη αλληλογραφία Δημάρχου- «Ειδικών Συμβούλων», δηλαδή τα επίσημα έγγραφα, εντολές- ερωτήσεις Δημάρχου προς «Ειδικούς Συμβούλους» και τις έγγραφες απαντήσεις- συμβουλές τους, από την ημερομηνία διορισμού τους μέχρι σήμερα.
Καταθέτω και εγγράφως το συγκεκριμένο αίτημα, ελπίζοντας στην τήρηση της νόμιμης προθεσμίας για την απάντηση.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή στο Δήμο Διονύσου απασχολούνται τρεις ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του Δημάρχου: ο Δ. Παραράς για οικονομικά θέματα, η Δ. Γιδαράκου για ευρωπαϊκά θέματα και ο Γ. Καρζής στο Γραφείο Τύπου. Στο παρελθόν διετέλεσαν ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες και οι: Π. Συργκάνη στο Γραφείο Τύπου, Σ. Μιχαλάκη για θέματα τηλεπληροφορικής, η Ε.  Ριτσάτου για θέματα οικονομικής διοίκησης του Δήμου και ο Δ. Κωτσιόπουλος για θέματα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Οι προκηρύξεις για την πρόσληψή τους είχαν χαρακτηρισθεί  από σύσσωμη τη μειοψηφία «φωτογραφικές», η παντελής απουσία απολογισμού του έργου τους- και των συμβούλων και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου- ήταν μια από τις μόνιμες τριβές στους κόλπους της Διοίκησης πριν την ανεξαρτητοποίηση των «6», ενώ η άμεση μείωση του αριθμού τους ήταν ανάμεσα στις προϋποθέσεις που η Συμμαχία για τον Πολίτη είχε θέσει για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου