Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

258 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jessika

Αναδημοσίευση από - www.epoli.gr


Κάλεσμα στους δήμους να απορροφήσουν τα κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Jessica} απευθύνουν οι τραπεζίτες, που έχουν επιλεγεί για να συμμετέχουν στη σχετική διαδικασία χρηματοδότησης. 
Όπως επισημαίνουν με σχετική τους ανακοίνωση, με το Πρόγραμμα δίνεται πρόσβαση σε σημαντικά χρηματοδοτικά κεφάλαια, με προνομιακά σε πολλές περιπτώσεις επιτόκια, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ιδιώτες, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν έργα και δράσεις που συνδέονται με την αστική ανάπτυξη, μέσω του Jessica (Kοινή Ευρωπαϊκή Υποστήριξη για Βιώσιμες Επενδύσεις σε Αστικές Περιοχές), που είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναπτύχθηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης. 
Σύμφωνα με τα τραπεζικά στελέχη των παραπάνω Ιδρυμάτων, τα συνολικά προς διάθεση κεφάλαια, για την περίοδο 2013 μέχρι και 2015, ανέρχονται σε 258 εκατ. ευρώ. 
Οι τραπεζίτες αναφέρονται στην αναγκαιότητα περαιτέρω ενημέρωσης, προκειμένου να απορροφηθούν και να μην χαθούν τα κεφάλαια αυτά, που μπορούν μέσω των έργων που θα χρηματοδοτήσουν να δώσουν σημαντική ώθηση στους αναπτυξιακούς ρυθμούς τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου