Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Νέα μείωση στα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης προβλέπει ο Προϋπολογισμός 2014

Αναδημοσίευση από-  www.localit.gr

Στο 12,5% εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί  τελικά η μείωση που θα υποστούν τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού  για το 2014.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικό Συμβούλιο  της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου όπου και θα συζητηθεί το θέμα των οικονομικών και η αξιολόγηση των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μέχρι τότε η ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των περικοπών. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι περικοπές αφορούν τόσο τον πρώτο, όσο και το δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι δήμαρχοι θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να προσδιορίσει το ύψος των επιχορηγήσεων  που  αναλογούν στους δήμους και στις περιφέρειες.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα ζητήσει την αύξηση του ποσού που λαμβάνουν οι δήμοι από το Πράσινο Ταμείο από 2,5% που είναι σήμερα σε  10%.

Επιπλέον οι δήμαρχοι θα απαιτήσουν διακριτή χρηματοδότηση έργων των δήμων από το ΣΕΣ (ΕΣΠΑ) καθώς η μείωση των χορηγήσεων που αφορούν στα επενδυτικά τους προγράμματα, ΣΑΤΑ, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, προβλέπεται  στο 53%, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει  καμία δυνατότητα ούτε καν για συντήρηση υπαρχόντων υποδομών.

Παράλληλα θα απαιτηθεί επιπλέον χρηματοδότηση για την στήριξη των κοινωνικών προγραμμάτων των δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου