Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτά μας κληρονομεί φεύγοντας ο Τσίπρας...

Άρκεσαν μόλις 7 μήνες διακυβέρνησης του για να φορτώσει στους πολίτες πολύ περισσότερα αναλογικά από όσα κατηγορεί ο ίδιος τους αντπάλους του για τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης. Επιπλέον, ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που έφερε με την πολιτική του σε μια σειρά τομείς (μεταναστευτικό, διεθνής θέση της χώρας, οικονομία, παιδεία, υγεία κ.α.).

Δεν φτάναν όλα αυτά. Σέρνει τη χώρα για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες σε εκλογές για να αντιμετωπίσει έτσι αποκλειστικά και μόνο τα εσωκομματικά του προβλήματα.
Αποδείχθηκε ένας δειλός, άβουλος και μοιραίος ηγέτης που ούτε το κόμμα του δεν μπόρεσε να πείσει για τις προθέσεις του. Πόσο μάλλον τους πολίτες.

Ας δούμε, λοιπόν, τι μας φόρτωσε με το τρίτο και σκληρότερο Μνημόνιο. Και που θα κληθούμε να πληρώσουμε αμέσως μετά τις εκλογές. Για τούτο έχει μεγάλη ευθύνη ο πολίτης, όταν μπει στο παραβάν.

Το μισό και πλέον μνημόνιο θα πρέπει να υλοποιήσει σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα η κυβέρνηση που θα προκύψει, δηλαδή 127 από τις 223 δράσεις ως το τέλος του 2015.

* ενοποίηση όλων των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης  με την υποδομή και την οργάνωση του ΙΚΑ.
* αποκλειστική χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων από ίδιες εισφορές
* θέσπιση των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων
* επανεξέταση του πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις, και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις
* έκδοση των εκκαθαριστικών για τον νέο ΕΝΦΙΑ
* αναθεώρηση των τιμολογίων ΔΕΗ βάσει κόστους
* λήψη μη αναστρέψιμων μέτρων για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ εκτός κι αν προταθεί εναλλακτικό σχέδιο με ισοδύναμα αλλά στη βάση πλήρους ιδιοκτησιακού διαχωρισμού από τη ΔΕΗ
* τροποποίηση του νόμου για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων
* υλοποίηση όσων έχουν απομείνει από την πρώτη και δεύτερη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για τρόφιμα, ποτά και προϊόντα πετρελαίου και τα φαρμακευτικά προϊόντα.
* θέσπιση δευτερογενούς νομοθεσίας για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του μισθολογίου στο δημόσιο και νομοθέτηση νέου πλαισίου αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων βάσει επίτευξης αποτελεσμάτων    
* μείωση αμυντικών δαπανών κατά 100 εκατ. ευρώ
* δεσμευτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Θα πρέπει, επίσης, να κλείσει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με την 31η Δεκεμβρίου του 2015.  Καθώς και σειρά παρεμβάσεων στο φορολογικό σύστημα.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου