Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Αχ βρε Αλέκο ...ας πρόσεχες κι εσύ.

Του Θανάση  Γεωργακόπουλου
(https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1716272158602593&id=100006594765191&fref=nf&pnref=story)

Αχ βρε Αλέκο ή "το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται"
-------------------------------------------------------------------------------
Ότι και να λέτε εγώ τον Αλέκο Φλαμπουράρη τον αγαπάω. Θες ότι μου θυμίζει τα νιάτα μου, το Ρήγα και το ΚΚΕ Εσωτερικού, θες το δώρο που μου είχε κάνει (μια κολώνια Courrèges) όταν ανεβήκαμε 50% στις φοιτητικές εκλογές, θες ότι ήταν πάντα χαβαλές και μπεσαλής, θες ........
Δε θυμάμαι να συμφωνήσαμε πολιτικά και πολλές φορές ούτε παλιά, καθώς ήταν "αδελφοποιητός" με το μακαρίτη Γιάννη Μπανιά (είχαν σπουδάσει και μαζί στο Γκρατς) ούτε επί Συνασπισμού, αφού συμμετείχε -χαλαρά, όπως πάντα- στο Αριστερό Ρεύμα, τότε.

Δυστυχώς αποφάσισε, σε μεγάλη ηλικία πια, να παραστήσει τον ...συντονιστή της κυβέρνησης. Όσοι τον ξέραμε από παλιά γελάγαμε. Αμέσως μετά άρχισε να ...ξεδιπλώνει τον Αλέκο που ξέραμε. Το "έλα μωρέ τώρα" έδινε κι έπαιρνε. Το θα "πτωχεύσουμε για 2 δισ.", επίσης. Κι εκείνο το θρυλικό θα πληρώσουμε με ...αέρα. Κι όλα αυτά με ....αρειμάνιο ρούφηγμα του φρέντο στον αέρα.

Είμαι σίγουρος πως όλη η υπόθεση με την εταιρία του και το έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σ' αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα του εντάσσονται.
Αυτό, όμως, δεν αλλάζει το προφανές, Πως πιάσθηκε, με βάση τους νόμους, "κλέπτων οπώρας" εξαιτίας του "έλα μωρέ" και της ....χαλαρής αντίληψης για την πραγματικότητα και τη νομιμότητα που διακατέχει και το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυριότερο, όμως είναι πως "το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται". Ο ΣΥΡΙΖΑ, ελέω ένδειας επιχειρημάτων, αποφάσισε να στρέψει την προεκλογική ατζέντα προς τη σκανδαλολογία. Με θλιβερό και ....επονείδιστο τρόπο και με τη βοήθεια του ανεκδιήγητου καραμανλικού υφυπουργού Παπαγγελόπουλου, προσπάθησε να εισάγει τη λίστα Λαγκάρντ και τον Φαλτσιανί (ο οποίος δήλωσε πως έχει συναντηθεί με μερικούς συριζαίους μετά τον Ιανουάριο και πως ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ) στην προεκλογική αντιπαράθεση.

Κι αμέσως μετά του έσκασε η υπόθεση του Αλέκου. Του υποτιθέμενου "πνευματικού πατέρα" του πρωθυπουργού και του "παππού" των παιδιών του, σύμφωνα με την τσιπρική "επικοινωνία". Και το κόστος που υφίσταται κατ' αυτόν τον τρόπο είναι απείρως μεγαλύτερο απ' όσο νόμιζε πως θα επέφερε η αναμόχλευση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ στους αντιπάλους του.
Πρόκειται για κλασική περίπτωση μπούμεραγκ.

Αχ βρε Αλέκο ...ας πρόσεχες κι εσύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου