Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Να μην βουλιάξουμε τη χώρα με την ψήφο μας



του  Παναγιώτη Μ. Σταθόπουλου
Συμβούλου  Επικοινωνίας

Πολλαπλά τα διακυβεύματα και αυτών των εκλογών. Ξεχωρίζουμε τα σπουδαιότερα:
1.                          Να ηττηθεί πολιτικά και εκλογικά ο Σύριζα, που απέδειξε αυτούς τους επτά μήνες ότι, ήταν απολύτως απροετοίμαστος και ακατάλληλος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Μπορεί να περιμένει άλλα 70 χρόνια για να ξαναδοκιμάσει την τύχη του. Τώρα, δεν είναι η ώρα για άλλους πειραματισμούς. Αρκετά.
2.                         Ανεξάρτητα ποιος από τους δυο μονομάχους του νέου μικρού δικομματισμού τερματίσει πρώτος, να σχηματισθεί οικουμενική κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων (του Σύριζα συμπεριλαμβανομένου). Δεν είναι, κατά τη γνώμη μας, λύση στην παρούσα συγκυρία η δημιουργία μιας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ ή με κορμό τον Σύριζα, ανάλογα ποιος θα τερματίσει πρώτος.
3.                          Τρίτη δύναμη να αναδειχθεί η Κεντροαριστερά , ώστε να παίξει έναν κρίσιμο σταθεροποιητικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση και να δοθεί ισχυρή ώθηση στην προσπάθεια συγκρότησης του σοσιαλδημοκρατικού πόλου στη χώρα μας. Τα κόμματα μιας φάσης δεν είναι ικανά, όπως απέδειξε πολλές φορές η σύγχρονη ελληνική ιστορία, να ανταποκριθούν με επιτυχία σε τέτοιους ρόλους.

Η ψήφος μας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε τούτες τις εκλογές, γιατί με αυτήν μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να μην βουλιάξει η χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου