Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Προς υποψήφιους νεκροθάφτες του Διονύσου…



Η διαδικασία Απολογισμού δράσης του Δήμου Διονύσου για τον πρώτο χρόνο θητείας της δημοτικής αρχής ξεκίνησε με τη δημοσίευση του συνοπτικού Σχεδίου του. Κι ολοκληρώνεται στις 29 Σεπτέμβρη με την παρουσίαση του στο δημοτικό συμβούλιο και τη δημόσια συζήτηση που θα ακολουθήσει.
Ταυτόχρονα, άρχισε και ο δήθεν σχολιασμός του δεξιά κι αριστερά από διάφορους μικρόψυχους –επιεικώς, για να μην χρησιμοποιήσουμε βαρύτερη έκφραση- επαγγελματίες  σχολιαστές, που φιλοδοξούν ανοήτως να τον αποδομήσουν. Κι η εκτόξευση απειλών για επεισοδιακή παρουσία τους στην διαδικασια συζήτησης.Το μόνο που καταφέρνουν βέβαια είναι, όπως πάντα, μια τρύπα στο νερό…

Αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με αυτόν δεν μπορεί παρά να πάρει υπόψη του τις εξής γενικές και ειδικές παραμέτρους:
α) την επιδεινούμενη γενική κατάσταση της χώρας, που επηρεάζει καθοριστικά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
β) τη γενική κατάσταση της Αυτοδιοίκησης, που βλέπει να μειώνεται περαιτέρω η κρατική επιχορήγηση, να λεηλατούνται από την κυβέρνηση τα ταμειακά της διαθέσιμα και να έχει παγώσει εδώ και 9 μήνες το  ΕΣΠΑ.
γ) τις προσδοκίες και ανάγκες των δημοτών.
δ) την κατάσταση αποδιοργάνωσης που παρέδωσε τον Δήμο η προηγούμενη δημοτική αρχή, που αποτέλεσε και τη βασική αιτία ήττας της στις εκλογές.
ε) το διαθέσιμο δυναμικό του Δήμου και της νέας δημοτικής αρχής.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, περιμένουμε να ακούσουμε την εισηγητική παρέμβαση του δημάρχου Διονύσου, τις κριτικές κι αυτοκριτικές παραδοχές του και να τοποθετηθούμε συνολικότερα. Ωστόσο, σαν μια πρώτη σημείωση, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε το θετικό έργο που παρουσιάστηκε στον ένα μόλις χρόνο σε τομείς όπως- Οικονομική Διαχείριση, Στρατηγικός Σχεδιασμός & Ανάπτυξη,  Τεχνικές Υπηρεσίες, Κοινωνική Αλληλεγγύη. Υπάρχουν όμως άλλοι τομείς που παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις και αρρυθμίες.

Δεν είναι τυχαία συνεπώς η στοχευμένη επίθεση, που δέχονται συστηματικά από τους νεκροθάφτες του Διονύσου, οι πολιτικοί υπεύθυνοι των τομέων εκείνων που επέδειξαν θετικό έργο στη διάρκεια του ενός χρόνου θητείας της νέας δημοτικής αρχής. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στους Στέλλα Μαγγίνα, Ηλία Υφαντή και Ευάγγελο Λυρούδια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου