Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Αριστερό Μνημόνιο ή Grexit…..



Πήρατε στο Δημοψήφισμα μια πολύ ισχυρή εντολή, που ο Τσίπρας την ερμήνευσε ότι, δεν αποτελεί εντολή για ρήξη. Και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μετατρέψατε το  ΟΧΙ σε ΝΑΙ, εξαπατώντας μέσα σε μια ημέρα τους ψηφοφόρους σας.

Πήγατε στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης χαζοχαρούμενοι κι εντελώς απροετοίμαστοι, παίζοντας τη χώρα στα ζάρια, όπως συστηματικά κάνατε αυτούς τους 5,5 μήνες. Κι αποδείξατε ότι η Ελλάδα δια εσάς δεν είναι Πατρίδα αλλά  Παρτίδα.

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια, ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Χθες, εισπράξατε από τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές το πιο ηχηρό τελεσίγραφο μέχρι σήμερα. Ή θα αποδεχθείτε νέο μνημόνιο μέχρι την Κυριακή, οπότε συνέρχονται ξανά οι ηγέτες των 28 πλέον χωρών και όχι των 19 της Ευρωζώνης ή θα υπάρξει το χειρότερο σενάριο – Grexit και όχι απλά έξοδος από το Ευρώ.

Όλοι οι ηγέτες της Ε.Ε. από την Ανγκελα Μέρκελ μέχρι τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και από τον Ντόναλντ Τουσκ μέχρι τον Φρανσουά Ολάντ ήσαν απόλυτα σαφείς: Η Αθήνα πρέπει να υποβάλει μέσα στις επόμενες ημέρες τις προτάσεις της, να είναι ακριβείς και να αποδεχθεί τους όρους για ένα πολυετές πρόγραμμα.

Το deadline για την κατάθεση της ελληνικής πρότασης, λήγει στις 8.30 το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν. Εφόσον συμβεί αυτό, θα μπορεί να συζητηθούν μεσοπρόθεσμες λύσεις. Αλλιώς η Ευρωπαϊκή Ενωση θα προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο με «ευρύτερες γεωπολιτικές επιπτώσεις» όπως είπε ανοικτά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Οι ηγέτες κατέστησαν σαφές πως δεν θα γίνει αποδεκτή η πρόταση-γέφυρα της Ελλάδας, αν δεν έχει προηγηθεί συμφωνία της κυβέρνησης σε ένα μακροπρόθεσμο, πολυετές νέο Μνημόνιο. Και ξεκαθάρισαν πως δεν συζητείται διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Μην ξεχνάτε ότι,
το Grexit είναι απώλεια Εθνικού Κεκτημένου, ισοδυναμεί με απώλεια εδαφών. Είναι εθνική μειοδοσία, με όλες τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται (βλέπε 1922 και 1974)…..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου