Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Δήμος Διονύσου: πάμε σαν άλλοτε…



Ήταν 7 Μαΐου 2015, όταν σε αυτό εδώ το blog αναρτήθηκε κείμενο παρέμβασης με τον χαρακτηριστικό τίτλο-
Οι σοβαρές ανεπάρκειες της δημοτικής αρχής Διονύσου
(http://energoipolitesdionisou28.blogspot.gr/2015/05/blog-post_7.html)

Εκεί επισημαίνονταν, μεταξύ των άλλων και τα εξής:
α) Ο Δήμος βρίσκεται σε κομβικό σημείο, που ή τραβήξει μπροστά και θα δικαιώσει όσους στήριξαν αυτή τη δημοτική αρχή ή θα βουλιάξει αύτανδρος. Μέση λύση δεν υπάρχει κι όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν αυτό οι δημοτικοί άρχοντες, τόσο καλύτερα για την πόλη και τα προβλήματα της. Τα κενά πολλά και κάθε μέρα πολλαπλασιάζονται.

β) Η δυσφορία των πολιτών υποβόσκει και αν διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση, σύντομα θα μετατραπεί σε θυμό και οργή. Έχει προ πολλού περάσει η περίοδος χάριτος και ανοχής. Τα καμπανάκια χτυπούν σε όλους τους τόνους και κανείς δεν μπορεί να τα αγνοήσει. Η απαίτηση για μιαν άλλη πορεία του Δήμου είναι καθολική και αδιαπραγμάτευτη. Κι όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτήν, να παραμερίσει αμέσως, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται!

Η παρέμβαση αυτή συνάντησε απρόσμενα μεγάλη αποδοχή τόσο μεταξύ των πολιτών, όσο και μεταξύ πολλών στελεχών της δημοτικής αρχής. Ωστόσο, κάποιοι το είδαν ως απειλή για την εξουσία τους και ζήτησαν μάλιστα να κατέβει η ανάρτηση αυτή από το facebook δημοτικού συμβούλου!

Ακολούθησαν στη συνέχεια και άλλες κραυγές αγωνίας, με τους χαρακτηριστικούς τίτλους- Κλειστοί ή Ανοιχτοί Ορίζοντες; και Ενιαία Παράταξη ή συνονθύλευμα συνιστωσών; Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Ώσπου φτάσαμε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ΘΕΣΠΙ. Το τονίζουμε για άλλη μια φορά-
1. Ο  ΘΕΣΠΙΣ ήταν απλά το πρόσχημα για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής. Αλλά  οι υψηλοί εμπνευστές και ενορχηστρωτές αυτής της πρωτοβουλίας στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής δεν τήρησαν τουλάχιστον ούτε τα προσχήματα, μπροστά στην πρεμούρα τους να εμφανιστούν ως εξυγιαντές.
2. Οι διαφωνούντες της δημοτικής αρχής εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα για την άνευ αρχών συμπαράταξη τους με το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό της αντιπολίτευσης (εξαιρούμε τη Λαϊκή Συσπείρωση).
3. Με την ευκαιρία αυτή, επίσης, αναδείχτηκαν οι αυταπάτες της ηγεσίας της δημοτικής αρχής, που αντί να ασχοληθεί με το πραγματικό πρόβλημα προσπάθησε το προηγούμενο διάστημα  να νουθετήσει όσους αποκάλυψαν έγκαιρα και δημόσια αυτούς τους σχεδιασμούς...
4. Η αντιπολίτευση, σχεδόν στο σύνολο της, μπροστά στα διαχρονικά αδιέξοδα της, πίστεψε αφελώς ότι, της δόθηκε μια χρυσή ευκαιρία να βγει από την αφάνεια και τη χειμέρια νάρκη της.

Δεν θα μπούμε στην ουσία της υπόθεσης ΘΕΣΠΙΣ, δεν είναι αυτός ο ρόλος αυτού του blog. Θα υπενθυμίσουμε μόνο σε όσους εμφανίζονται σαν όψιμοι εξυγιαντές του, τις επισημάνσεις σχολιαστή στη ΔιονυσοΣκουφίτσα:
Δαντικές ημέρες ντροπής …
ΝΑΙ…
Ήταν πολλές οι ημέρες της ντροπής για όσα μέλη διοικήσεων του Δήμου «φρόντιζαν» να μένει ανοιχτή η στρόφιγγα της παράνομης χρηματοδότησης ημετέρων.
Ήταν πολλές οι ημέρες της ντροπής για όσα μέλη διοικήσεων «φρόντιζαν» να πληρώνονται με μαύρα όσοι παρείχαν πολιτιστικές υπηρεσίες στα τμήματα του ΘΕΣΠΙ.
Ήταν πολλές οι ημέρες της ντροπής για όσα μέλη διοικήσεων ανέχονταν και σιωπούσαν όταν οι γονείς πληρώνανε για τα μαθήματα των παιδιών τους και δεν λάμβαναν νόμιμες αποδείξεις.
Ήταν πολλές οι ημέρες ντροπής για όσα μέλη διοικήσεων «φρόντιζαν» να πληρώνονται ορισμένοι εκδότες τοπικών φυλλάδων πλουσιοπάροχα για να λιβανίζουν τη διοίκηση.
Η χθεσινή ήταν Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΥ.

Οι εξελίξεις στο δήμο Διονύσου καλώς ή κακώς επιταχύνθηκαν απότομα. Οδός επιστροφής δεν υπάρχει, ούτε οδός διαφυγής. Τώρα είναι η τελευταία κυριολεκτικά ευκαιρία, μέσα από τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες, να δοθεί Διέξοδος. Τονίζουμε- θεσμικές διαδικασίες και όχι εξωθεσμικές που ανθούν τελευταία στο δήμο (Κουτάλες, Σαλτιμπάγκοι και λοιποί συγγενείς). Δεν είμαστε όμως καθόλου σίγουροι, και το λέμε με πραγματική λύπη, ότι υπάρχουν οι αναγκαίες εκείνες προϋποθέσεις για την Διέξοδο που περιγράψαμε. Οπότε το Χάος είναι προ των πυλών με ό,τι αυτό συνεπάγεται…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου