Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Σκάνδαλο & στη Σχολ. Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσου

Μετά το σκάνδαλο πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης που αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απόψε αποκαλύφθηκε νέο σκάνδαλο πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης αυτή τη φορά στη  Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η υπόθεση αυτή αφορά το 2014 και ήρθε στο φως μετά τον έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε. 

Τα στοιχεία που προέκυψαν από τον πρώτο έλεγχο δείχνουν ότι, πρόκειται για πιο σοβαρή υπόθεση από εκείνη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τόσο όσον αφορά το μέγεθος της πλαστογραφίας, όσο και το ύψος των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν από το Ταμείο του Δήμου Διονύσου.

Και στην περίπτωση αυτή, διατάχθηκε πλήρης διαχειριστικός έλεγχος.
Πολύ σύντομα, σε επόμενη ανάρτηση θα παρουσιάσουμε αναλυτική εικόνα για το νέο αυτό σκάνδαλο. Όπως πάντως αναφέρει η  Οδός  Διονύσου, από το δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε στα οικονομικά της Επιτροπής, τα οποία εμφανίζονται:

*διπλοκαταχωρημένα τιμολόγια
*πληρωμές από άγνωστους καταθέτες και από την πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Λ. Μήλα, πολλούς μήνες αφότου είχε παραδώσει στην νέα Δημοτική Αρχή
*τιμολόγια από προμηθευτές άλλους από αυτούς με τους οποίους είχε υπογράψει σύμβαση ο Δήμος Διονύσου
*αλλά και μια “τρύπα” τουλάχιστον 14.000 ευρώ στον τομέα της προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης

Είναι πολύ σημαντικό ότι, η νέα δημοτική αρχή Διονύσου προωθεί  χωρίς ταλαντεύσεις και υποχωρήσεις την υπόθεση της Διαφάνειας, που ήταν μια από τις βασικές δεσμεύσεις της προεκλογικά προς τους πολίτες. Σειρά τώρα έχουν η Εξέλιξη ΑΕ, ο ΘΕΣΠΙΣ και η  ΕΣΤΙΑ. Να σημειώσουμε δε εδώ ότι, εκκρεμούν διαχειριστικοί έλεγχοι που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν άλλες υποθέσεις που διαχειρίστηκε η προηγούμενη δημοτική αρχή την περίοδο  2011-2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου