Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Κάρτα Δημότη καθιερώνει ο Δήμος Διονύσου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Απριλίου, ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ηλίας  Υφαντής εισηγείατι την καθιέρωση από τον Δήμο Διονύσου  της Κάρτας του ∆ημότη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία εξαιρετικής σημασίας τόσο για τους Δημότες, όσο και για την Τοπική Οικονομία.

Ολόκληρη η σχετική εισήγηση έχει ως εξής:

Ο ∆ήμος ∆ιονύσου, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των δομών  που δημιουργεί με σκοπό τη στήριξη των κατοίκων και δημοτών, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική οικονομία,  προγραμματίζει τη δημιουργία της ‘’Κάρτας του ∆ημότη’’.

Η χρήση της συγκεκριμένης Κάρτας, στοχεύει να ενθαρρύνει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη  της πόλης μας, να μοιραστεί αυτά τα οφέλη με τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις, ενώ συγχρόνως να  τονώσει την τοπική αγορά.

Με την Κάρτα του ∆ημότη οι επιχειρήσεις του ∆ήμου θα έχουν τη  δυνατότητα να παρέχουν ποσοστό έκπτωσης επί των προϊόντων ή υπηρεσιών τους ή οποιαδήποτε άλλη προσφορά στους κατόχους της.  Με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι θα απολαμβάνουν προνομιακές τιμές από εμπορικές επιχειρήσεις και  επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας με  σημαντικές οικονομικές μειώσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή, εκτός της κοινωνικής της διάστασης, θα  δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης  μεταξύ των καταναλωτών του ∆ήμου και των τοπικών επιχειρήσεων. Η κάρτα του δημότη αποτελεί  μέτρο που στοχεύει να τονώσει την τοπική αγορά, ωφελώντας τόσο τις τοπικές επιχειρήσεις όσο και  τους δημότες ∆ιονύσου.

Υλοποιείται έτσι η συνεργασία όλων των τοπικών δυνάμεων - με πρωτοβουλία του ∆ήμου - για την  υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, των δημοτών και της τοπικής απασχόλησης.
Η «Κάρτα του ∆ημότη» απευθύνεται στους δημότες και κατοίκους του
∆ήμου ∆ιονύσου και θα μπορούν να την προμηθεύονται όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Οι ∆ημότες/ κάτοικοι καθώς και οι επιχειρήσεις/ επαγγελματίες του ∆ήμου, θα ενημερωθούν για τη «Κάρτα του ∆ημότη», για τους όρους και τις προϋποθέσεις έκδοσής της με κάθε πρόσφορο μέσο.
Ενδεικτικά με τους ακόλουθους τρόπους:
•Προώθηση σχετικού ενημερωτικού φυλλαδίου τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους ∆ημότες
•Ανακοίνωση μέσω του site του ∆ήμου και μέσω ειδικής σελίδας για την «Κάρτα του ∆ημότη»
•Προώθηση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κλπ.

Στόχος της υπηρεσίας είναι η επέκταση της κάρτας του δημότη ώστε πέρα από τις εκπτώσεις των εμπορικών επιχειρήσεων, η κάρτα να προσφέρει ειδικά προνόμια για την παροχή υπηρεσιών σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του ∆ήμου, καθώς επίσης σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, super markets, σχολές, φροντιστήρια κλπ.

Η έκδοση της κάρτας του ∆ημότη θα πραγματοποιείται με την παρακάτω διαδικασία.

α) Οι επιχειρήσεις/ επαγγελματίες θα συμπληρώνουν ένα ειδικό έντυπο με τα στοιχεία τους (με υπογραφή και σφραγίδα του νόμιμου εκπροσώπου), όπου θα αναφέρεται το ποσοστό έκπτωσης ή της προσφοράς που θα παρέχουν καθώς και ο χρόνος ισχύος της προσφοράς. Η κάθε επιχείρηση θα καθορίζει και θα ενημερώνει ανάλογα το ∆ήμο αν θα εξακολουθεί να παρέχει το ίδιο ποσοστό έκπτωσης ή όχι. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα τοποθετούν σε εμφανές σημείο στην είσοδο του καταστήματος ένα ειδικό αυτοκόλλητο, το οποίο θα δηλώνει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση θελήσει να αποχωρήσει από το πρόγραμμα της κάρτας του δημότη θα συμπληρώνει μία ειδική έντυπη φόρμα αποχώρησης και θα την αποστέλλει στο ∆ήμο σε συγκεκριμένη υπηρεσία.

β) Ταυτόχρονα, ο δημότης/ κάτοικος που επιθυμεί να λάβει αυτή τη κάρτα, θα απευθύνεται στο ∆ήμο (προκαθορισμένη υπηρεσία) και θα συμπληρώνει μία ειδική αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα
της κάρτας.

•Οι δημότες του ∆ήμου ∆ιονύσου για να αποκτήσουν την Κάρτα θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.
•Οι κάτοικοι του ∆ήμου ∆ιονύσου θα πρέπει να έχουν την αστυνομική τους ταυτότητα και έναν πρόσφατο λογαριασμό από ∆ΕΗ ή ΟΤΕ ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που θα αποδεικνύει τον τόπο διαμονής τους.

Πάνω στην κάρτα θα αναγράφονται υποχρεωτικά τουλάχιστον:
•το ονοματεπώνυμο,
•η φωτογραφία του δημότη/κατοίκου κατόχου
•ο αριθμός μητρώου και το έτος έκδοσης
Για λόγους ασφαλείας, διευκόλυνσης και αποτελεσματικότητας,
η διαδικασία έκδοσης θα διεκπεραιώνεται σε συνεργασία με το δημοτολόγιο, όπου θα γίνεται και η διασταύρωση των στοιχείων του δημότη προκειμένου να αποτραπούν διπλές ή τυχόν λανθασμένες εγγραφές.
Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα είναι:

Πλήθος επιχειρήσεων για το δίκτυο: 400
Πλήθος δημοτών-κατόχων κάρτας: 10.000

Τα προσδοκώμενα οφέλη για τις επιχειρήσεις είναι τα κάτωθι:
•Αύξηση πελατολογίου των καταστημάτων
•Αύξηση πωλήσεων & κύκλου εργασιών
•Μεγαλύτερη προβολή και προώθηση των καταστημάτων
•Ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των εμπορικών καταστημάτων και του ∆ήμου
•Ανάπτυξη κοινωνικού προφίλ των εμπορικών επιχειρήσεων

Τα προσδοκώμενο όφελος για τους ∆ημότες – Κατόχους της Κάρτας
είναι η αγορά προϊόντων και υπηρεσιών σε προνομιακές τιμές.
Οι δημότες και τα καταστήματα δε θα επιβαρύνονται με κάποιο κόστος.

Το συνολικό κόστος υλοποίησης του Προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 5.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και θα επιβαρύνει το ∆ήμο ∆ιονύσου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου