Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ποιος φοβάται τους ανοιχτούς ορίζοντες στον Διόνυσο;



Από τους τραμπουκισμούς στους εμπρησμούς…
Η αρχή έγινε την 1η Κυριακή των δημοτικών εκλογών τον Μάϊο 2014. Τότε, οι γνωστοί άγνωστοι προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν το εκλογικό σώμα με τραμπουκισμούς σε βάρος των Ανοιχτών Οριζόντων. Το φρόνημα των πολιτών όμως δεν κάμφθηκε και έδωσε βροντερή την απάντηση του με το αποτέλεσμα των εκλογών.

Μετά, είχαμε την τυφλή και έξαλλη αντιπαράθεση προς τη νέα δημοτική αρχή από μερίδα της αντιπολίτευσης. Με στόχο να μην αλλάξει τίποτα, να παραμείνουν αναλλοίωτες οι δομές και πολιτικές του παλιού καθεστώτος. Να ματαιωθεί εν τη γενέσει της κάθε εξυγιαντική προσπάθεια, να μην υπάρξουν κανόνες διαφάνειας στη λειτουργία του δήμου, να υπονομευθεί κάθε μέτρο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο φόβος μερίδας της αντιπολίτευσης μπροστά στην αλλαγή του status quo ήταν ορατός σε όλα τα θεσμικά όργανα του δήμου. Μια συντηρητική αντεπίθεση για να μην πραγματωθούν αυτά για τα οποία ψηφίστηκε η νέα δημοτική αρχή. Αλλά και ένας φόβος για να μην αγγίξει η διαφάνεια τα έργα και τις ημέρες του παλιού καθεστώτος.

Και ήρθαμε πρόσφατα στο σκάνδαλο πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης, που ξέσπασε στα πεπραγμένα 2014 της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Που σηματοδοτεί ένα παγόβουνο εξελίξεων σε όλα τα νομικά πρόσωπα-επιτροπές του Δήμου Διονύσου. Μετά το αρχικό μούδιασμα, οι εμπλεκόμενες δυνάμεις οργάνωσαν την αντίσταση τους με φτηνές δικαιολογίες και γελοίες διαρροές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, κάποιοι εραστές μαφιόζικων μεθόδων στον Διόνυσο οργάνωσαν επιχείρηση τρομοκράτησης με εμπρησμό αυτοκινήτου πολίτη, που συνέβαλε στην αποκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου. Ελπίζοντας να ανακόψουν την πορεία αλλαγής στο δήμο. Είναι φανερό ότι, διάφορες δυνάμεις φοβούνται τους ανοιχτούς ορίζοντες στον Διόνυσο. Αλλά αυτές οι δυνάμεις παραμένουν τραγικά απομονωμένες και μειοψηφικές. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου