Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Χαριστική διαγραφή προστίμων σε φοροφυγάδες

Προκλητική και σκανδαλώδης άφεση αμαρτιών και χάρισμα προστίμων εκατομμυρίων ευρώ σε φοροφυγάδες από την κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Δίνεται έτσι άφεση αμαρτιών με πρωτοφανή και σκανδαλώδη τρόπο, χαρίζοντας πρόστιμα και πρόσθετους φόρους εκατομμυρίων ευρώ για διακεκριμένες, σε προκλητικές και ιδιάζουσες πράξεις φοροδιαφυγής.

Πρόκειται για περιπτώσεις νόθευσης ή έκδοσης πλαστών φορολογικών εγγράφων, εξαπάτησης των φορολογικών Αρχών, απόκρυψης μεγάλου ύψους εισοδημάτων από διάφορες πράξεις, ακόμα και διακίνησης «μαύρου χρήματος», για τις οποίες έχουν υπάρξει στο παρελθόν ανακοινώσεις των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Γι' αυτά τα αδικήματα, δε, προβλέπονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις.

Η κυβέρνηση, μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που μέχρι χθες κατήγγειλε, αποφάσισε να προχωρήσει στη διαγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε επιχειρηματικούς ομίλους για παραβάσεις του φορολογικού και τελωνειακού κώδικα, εφόσον ενταχθούν στις ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις. Πρόκειται για πρόστιμα και επιβαρύνσεις που έχουν επιβληθεί για φορολογικές απάτες, λαθρεμπόριο, παρακρατήσεις ΦΠΑ και ΕΦΚ κ.α.

Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται το πώς η κυβέρνηση επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις απάτες και τη διαφθορά. 
Πρώτη φορά  Αριστερά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου