Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Τι συνέβη στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης;



Είναι απολύτως λογικό, μετά το σκάνδαλο πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι πολίτες να αναρωτιούνται τι ακριβώς συνέβη και στα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα και Επιτροπές του Δήμου Διονύσου.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι, προβλήματα ατασθαλιών ανάλογα με εκείνα της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν προκύψει κατά τον σχετικό πρώτο έλεγχο και στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Να σημειωθεί εδώ ότι, ο τελευταίος εμπρησμός τη νύχτα της Μ. Παρασκευής προς Μ. Σάββατο στόχευε ακριβώς στην εξαφάνιση των σχετικών πειστηρίων από τα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής. Αλλά ο θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη!
Δεν είναι τυχαία, επίσης, η απόπειρα πριν λίγες ημέρες στελέχους της προηγούμενης διοίκησης της να πληρώσει εκ των υστέρων και μετά από πολλούς μήνες τιμολόγιο, που είχε εκδοθεί το καλοκαίρι 2014! Και ενώ δεν είχε η εν λόγω κυρία καμιά πλέον διευθυντική θεσμική ιδιότητα στην Επιτροπή.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτές τις εξελίξεις είναι αμείλικτα και απαιτούν καθαρές απαντήσεις, δημόσια ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών:
  1. Τι ακριβώς παρατυπίες και ατασθαλίες έχουν εντοπιστεί;
  2. Ποια χρονική περίοδο αφορούν πέραν του 2014;
  3. Έχει ζημιωθεί από αυτές το ταμείο του Δήμου;
  4. Ποιοι ευθύνονται για όλα τα παραπάνω;
  5. Θα δοθεί συνέχεια με ενδελεχή διαχειριστικό έλεγχο;
  6. Προκύπτουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για τους εμπλεκόμενους;
  7. Θα παραπεμφθεί η υπόθεση στα υπερκείμενα του Δήμου ελεγκτικά όργανα, ώστε να καταλογιστούν οι τυχόν ευθύνες που προκύπτουν;

Και τώρα έρχεται η σειρά του  ΘΕΣΠΙ…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου