Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Κεραία στο Κρυονέρι: Ο λόγος τώρα στους γονείς!

Αναδημοσίευση από-  www.odosdionysou.gr



Με σειρά κινητοποιήσεων και δράσεων αποφάσισαν οι γονείς των σχολείων στο Κρυονέρι να αντιδράσουν στην εγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται και λειτουργεί εδώ και 10 μήνες απέναντι και σε απόσταση αναπνοής από το σχολικό κτήριο της περιοχής.
Στην κοινή Γενική Συνέλευση των Συλλόγων γονέων Δημοτικού και Γυμνασίου- Λυκείου, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου, αποφασίστηκαν δέσμη κινητοποιήσεων που περιλαμβάνουν από επιστολές διαμαρτυρίας προς Υπουργούς και βουλευτές μέχρι ειρηνική περικύκλωση των σχολείων και τηλεοπτική προβολή της.

Η ανακοίνωση της Γενικής Συνέλευσης, που εντούτοις δεν συγκέντρωσε ικανοποιητικό αριθμό γονιών παρόλη τη σπουδαιότητα του θέματος, κοινοποιείται στη σχολική κοινότητα του Δήμου, στις αρμόδιες Σχολικές Διευθύνσεις, σε όλους τους Συλλόγους του Δήμου και στον τοπικό Τύπο, έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Θέμα  :     « Εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας πλησίον
                 των κτιρίων Γυμνασίου και ΓΕΛ Κρυονερίου »
                « Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση »

Με την παρούσα επιστολή, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου & Λυκείου Κρυονερίου, θέλουν να εκφράσουν την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία τους για την εγκατάσταση και λειτουργία  κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα στο σχολείο μας αλλά και την ανησυχία μας για την περιβαλλοντική υγεία με την «Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση» που προκαλείται από τα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία και τη μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από αυτά.

 Εδώ και δέκα (10) περίπου μήνες, η εγκατάσταση της συγκεκριμένης κεραίας ταλαιπωρεί την κοινωνία του Κρυονερίου.
  Από τη μια μεριά, η αδιαλλαξία του ιδιοκτήτη, να δεχτεί έστω και να παρευρεθεί σε συζήτηση με τους φορείς και τους γονείς που εύλογα ανησυχούν, επικαλούμενος τη νομιμότητα που του παρέχει ο τελευταίος νόμος Βορίδη και να αρνείται κάθε πρόταση για απομάκρυνση της κεραίας.

Από την άλλη, σύσσωμη η τοπική κοινωνία, αναζητάει λύση, προκειμένου να προστατέψει την υγεία των παιδιών, επικαλούμενη αντίστοιχα την ανησυχία ειδικών επιστημόνων πάνω στο αντικείμενο της μαγνητικής ακτινοβολίας, με εμπεριστατωμένες έρευνες, που βεβαιώνουν ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται από διάφορες πηγές, επιδρά στο ανθρώπινο σώμα  α θ ρ ο ι σ τ ι κ ά.

Εμείς, σαν Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων, θεωρώντας ότι κάθε τι νόμιμο, δεν είναι αντίστοιχα και ηθικό, ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ, διότι εκτός από βλαβερή για την υγεία των παιδιών, σύμφωνα πάντα με τις εκθέσεις ειδικών επιστημόνων, αποτελεί και ΠΡΟΚΛΗΣΗ εκ μέρους της οποιασδήποτε εταιρείας που νομίζει ότι μπορεί ανεξέλεγκτα να προκαλεί μια ολόκληρη κοινωνία.


Ύστερα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από κοινού στις 20-01-2014 με τα ΔΣ και γονείς, τόσο του Γυμνασίου όσο και του ΓΕΛ Κρυονερίου, αποφασίσαμε να προβούμε κατ’ αρχήν στα εξής:

*  Να συμμετέχουμε σε κάθε νόμιμη προσπάθεια και πρωτοβουλίαφορέων και συλλόγων που θα έχουν ως στόχο την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.  *Να συνταχθεί η παρούσα επιστολή και να αποσταλεί στο Δήμαρχο Διονύσου, στις σχολικές επιτροπές, στους εκπαιδευτικούς φορείς και Συλλόγους Γονέων, στους Πολιτιστικούς, Εξωραϊστικούς και Περιβαλλοντικούς Συλλόγους του Δήμου μας, τον Τοπικό Τύπο καθώς και σε κάθε αρμόδιο 

                                                              *Να πραγματοποιηθεί ειρηνική περικύκλωση των σχολείων μας από γονείς, με τη συνδρομή κι άλλων Συλλόγων σχολείων του Δήμου μας, με την ανάρτηση πανώ διαμαρτυρίας για την ακτινοβολία και έντυπη και τηλεοπτική κάλυψη.                                   *Να σταλούν επιστολές διαμαρτυρίας προς τα Υπουργεία Υγείας, Παιδείας, Περιβάλλοντος και τους τοπικούς βουλευτές.
*Επαπειλούμενη αποχώρηση από τη WIND. Να αποσταλεί επιστολή προς την εταιρία όπου θα της γνωστοποιείται η πρόθεση μελών μας για διακοπή της πελατειακής τους σχέσης.                                                                                                                                              *Να απαιτηθεί η αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.
 
Τέλος η ευθύνη μας ως γονείς είναι μεγάλη, τόσο απέναντι στα παιδιά μας όσο και στην κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ανάπτυξη ενημερωτικής εκστρατείας, απευθυνόμενης σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, με σκοπό την προειδοποίηση για συγκεκριμένους κινδύνους από την πρόωρη, απερίσκεπτη και παρατεταμένη χρήση κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών που εκπέμπουν μικροκύματα.

Τα προϊόντα της τεχνολογίας, συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου, ωστόσο η κατασκευή και η χρήση τους πρέπει να τηρεί αυστηρές προϋποθέσεις, ώστε να μην προκαλούνται ανεπιθύμητες επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον. Επίσης δεν  πρέπει να αγνοήσουμε την συνείδηση και την εκπαίδευση που πρέπει να αποκτήσουμε για περιορισμένη χρήση του κινητού τηλεφώνου, χρήση handsfree, αλλά και εφαρμογή του νόμου για τη λειτουργία κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου