Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η δημοτική αρχή διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη.......

Σοβαρές εξελίξεις στο δημοτικό σκηνικό.

Έπεται  συνέχεια.......



Αναδημοσίευση από-  www.odosdionysou.gr



Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Διοίκηση και η Σοφία-Στέλλα Μαγγίνα!



Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις εκτιμήσεις της Οδού Διονύσου περί κύματος παραιτήσεων και ανεξαρτητοποιήσεων όχι μόνο τοπικών αλλά και δημοτικών συμβούλων, η Σοφία- Στέλλα Μαγγίνα, δημοτική σύμβουλος από τη  Ροδόπολη, ανακοινώνει σήμερα με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη του Δημάρχου!

Οι λόγοι τους οποίους επικαλείται η νεαρή δημοτική σύμβουλος  για την κίνησή της αυτή, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας:

– Η Δημοτική Αρχή αδιαφόρησε και αποδείχθηκε ανίκανη στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της περιοχής, ενώ η διαχείριση της καθημερινότητας γινόταν με βάση το πολιτικό συμφέρον. Επιπλέον η Διοίκηση του Δήμου έχει προβεί σε διορισμούς ειδικών συμβούλων που τα καθήκοντά τους κυμαίνονται από την άσκηση διοίκησης μέχρι και τον έλεγχο των αιρετών. Τέλος, η κ. Μαγγίνα καταγγέλλει τη δημιουργία κλειστής ομάδας σκληροπυρηνικών γηραλέων, που εμποδίζουν την αξιοποίηση νέων ανθρώπων.
Υπενθυμίζεται πως η αρνητική ψήφος της κ. Μαγγίνα πριν από λίγο καιρό στάθηκε η αιτία για την καταψήφιση του Προϋπολογισμού, που προκάλεσε πονοκέφαλο στη Διοίκηση του Δήμου, ενώ και σ’ όλη την τελευταία διετία αποδοκίμαζε με την ψήφο της τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής.

Η παραπάνω κίνηση αποτελεί προάγγελο καταιγιστικών εξελίξεων στο δημοτικό σκηνικό και αφήνει τη δημοτική ομάδα του Δημάρχου- ακριβώς 12 ημέρες πριν τη δημόσια ανακοίνωση της συμμετοχής τού συνδυασμού του στις εκλογές- με 18 δημοτικούς συμβούλους (σ.σ. είκοσι, αν συνυπολογισθούν και οι άτυπα συνεργαζόμενοι ανεξάρτητοι Γρ. Ίσσαρης και Θ. Ροΐδης).

Η επιστολή της κ. Μαγγίνα είναι η παρακάτω:

Διόνυσος, 05 Φεβρουαρίου 2014

Κύριε Πρόεδρε,

Δια της παρούσης σας ανακοινώνω την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας και την παράταξη «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ», διατηρώντας στο ακέραιο την ιδιότητα και τις λειτουργίες της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου του Δήμου Διονύσου.  

Στις περασμένες δημοτικές εκλογές, αρκετοί συνδημότες με εμπιστεύτηκαν και με εξέλεξαν πρώτη δημοτική σύμβουλο σε ψήφους στη Δημοτική Κοινότητα Ροδόπολης και μία από τις νεαρότερες δημοτικές συμβούλους στο Δήμο Διονύσου. Δεδομένου ότι δεν είχα πρότερη ενασχόληση με τα κοινά και διεκδίκησα την ψήφο των συμπολιτών μου σε μία περίοδο πλήρους απαξίωσης της πολιτικής, η εκπλήρωση της ξεκάθαρης εντολής που μου έδωσαν αποτέλεσε για εμένα κίνητρο και στοίχημα για μια δυναμική και αποτελεσματική παρουσία στα δρώμενα του Δήμου.

Έχοντας εδώ και καιρό σημαντικές διαφωνίες, που ο καθένας μπορούσε να αντιληφθεί τόσο στα δημοτικά συμβούλια όσο και στην Οικονομική Επιτροπή, με την μετεκλογική πορεία του συνδυασμού μας και την πολιτική του κ. Δημάρχου, εξάντλησα κάθε περιθώριο δημιουργικής συνύπαρξης στην δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας.

Η απόφασή μου είναι απόρροια σημαντικών για εμένα παραγόντων. Ενδεικτικά αναφέρω κάποιους, χωρίς όμως να αποτελούν και τους μοναδικούς.
·        *Αδιαφορία και ανικανότητα στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων της περιοχής
·        *Ευκαιριακή αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων με γνώμονα το πολιτικό συμφέρον και την εδραίωση της αντίληψης πως τα πάντα διευθετούνται από την πανταχού παρούσα διοίκηση
·    *Η δημιουργία μιας κλειστής ομάδας διοίκησης από σκληροπυρηνικούς γηραλέους και η μη αξιοποίηση νέων ανθρώπων, με ικανότητες και διάθεση να προσφέρουν
·*Διορισμοί συμβούλων που ουσιαστικά ασκούν διοίκηση με αρμοδιότητες ακόμα και ελέγχου των αιρετών

Θα συνεχίσω να ενεργώ σύμφωνα με τη συνείδησή μου, το συμφέρον των δημοτών και τις επιταγές του νόμου και του δικαίου.

Με εκτίμηση,
Μαγγίνα Στέλλα-Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου