Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Προεκλογικά παιχνίδια με τους οικισμούς του Διονύσου

Αντιγράφοντας κατά γράμμα ανάλογες κινήσεις του Δήμου Αγίου Στεφάνου λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010, ο Δήμος Διονύσου προσπαθεί να επιδείξει έργο και κινητικότητα στο καυτό οικιστικό θέμα διαφόρων δημοτικών κοινοτήτων.
Μάταια όμως. Αυτές οι καθαρά προεκλογικές κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν πρόκειται να ξεγελάσουν κανέναν, θα πέσουν στο κενό και θα έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα όπως και το 2010.

Αναδημοσίευση από την  Οδό  Διονύσου-  www.odosdionysou.gr/

Ευρεία σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σ. Αλεξιάδη, με την παρουσία του Νομικού Συμβούλου του ΥΠΕΚΑ Κ. Καρατσώλη, του γενικού γραμματέα Δασών Γ. Δημόπουλο και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, με θέμα τους οικισμούς Αγ. Στεφάνου, Άνοιξης, Σταμάτας και Ροδόπολης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στο ΥΠΕΚΑ.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Ν. Παππάς, ο Χρ. Παπαβασιλείου, εντεταλμένος σύμβουλος του Τμήματος Τεχνικών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σταμάτας Γ. Κόκκαλης, ο εθελοντής σύμβουλος σε θέματα οικισμού Γ. Λαγκαδινός, ο πολιτικός μηχανικός Γ. Μυστηλιάδης, ο Αλ. Γκίνης πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Σπάτων με καταστατική αρμοδιότητα την προσπάθεια επίλυσης οικιστικών προβλημάτων, η γενική γραμματέας του ίδιου Συλλόγου Κ. Μπαλατσινού και ο εκ των ιδρυτικών μελών, Λ. Βασενχόβεν.

Ο Δήμαρχος Διονύσου, επισήμανε για μία ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών αλλά και ο Δήμος στην προσπάθεια αξιοποίησης των περιουσιακών του στοιχείων, στην ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων κ.λπ. και ζήτησε την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ στην κατεύθυνση της εξεύρεσης οριστικής λύσης, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των συνδημοτών.

Πολύ θετικό θεωρήθηκε από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων το γεγονός ότι ο Δήμος προσκόμισε χάρτες της περιοχής με σημειωμένα τα όρια των οικισμών, καθώς και όλου του Δήμου, θεωρημένα από την Πολεοδομία.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου,  συζητήθηκε επίσης το ζήτημα του οικισμού της Ροδόπολης μετά την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (αριθμός 29/2014) που χαρακτηρίζει «αντίθετο ως προς το άρθρο 24 του Συντάγματος» το σκέλος που αφορά στην χρήση γης στην περιοχή. 

Για το θέμα των διαδικασιών πολεοδόμησης σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Σταμάτα και Ροδόπολη, ο κ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε ότι εντός των προσεχών ημερών θα έχει συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Ιδιαίτερη πίεση ασκήθηκε από όλους τους εκπροσώπους του Δήμου στην κατεύθυνση της ανάληψης πρωτοβουλίας από την πλευρά του Υπουργείου για κατάθεση τροπολογίας για την αναγνώριση των ορίων οικισμών προ του 1923.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου