Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Κρυονέρι- Κίνηση Πολιτών: επιτέλους κάτι αρχίζει να κινείται.....

Αναδημοσίευση από-  http://kryoneri-info.blogspot.gr/2014/02/blog-post_12.html?spref=fb



Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Επιτέλους κάτι αρχίζει να κινείται........

 Μετά τις επίμονες προσπάθειες δεκάδων συνδημοτών μας που εγγράφως απευθύνθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την αποκατάσταση της νομιμότητας για τις παράνομες χρήσεις των εκτάσεων πέριξ του Κρυονερίου, έλαβαν την κατωτέρω απάντηση στα ερωτήματα που έθεσαν (βλ. επισυναπτόμενο κείμενο) από την "Περιφέρεια Αττικής Γεν. Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας. Παραθέτουμε το έγγραφο και στη συνέχεια σχολιάζουμε αφού προηγούμενα θυμηθούμε όλοι την με προκλητική αδιαφορία απάντηση του Δ. Διονύσου για το ίδιο θέμα μέσω του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Κανατσούλη):



_________________________________________________________________


Σε συνέχεια της υπ. Αρ.39256/26-11-2013 εγγράφου σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:
Ως προς το πρώτο ερώτημα σας που αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, οι περιοχές αυτές ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.
Ως προς το δεύτερο και το τρίτο ερώτημα σας, αρμόδιες Υπηρεσίες είναι το Υπουργείο Γεωργίας και η Δ/νση Γεωργίας της Περιφέρειας Αττικής οι οποίες είναι αρμόδιες και για τις ενέργειες που αναφέρεστε στο τέταρτο και πέμπτο ερώτημα σας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΕΠΖ
ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

________________________________________________________________________________

Το έγγραφο της Περιφ. Αττικής.: 





 Παρατήρηση1:
Το έγγραφο κοινοποιείται μεταξύ άλλων και στο Δήμο Διονύσου (Δ. Κοινότητα Κρυονερίου)(!!!) που μέχρι σήμερα  μέσω του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος (!) δήλωνε αναρμόδιος για το θέμα στους συνδημότες μας …

Παρατήρηση 2:
Στο έγγραφο οι αρμόδιοι υπάλληλοι διαπιστώνουν την ύπαρξη κατασκευών «κατά μήκος της περιοχής των οδών….» κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, για τις οποίες βεβαιώνουν «τη μη χορήγηση αδείας λειτουργίας» από την (αρμόδια) Υπηρεσία τους. Επομένως και προφανώς, αναγνωρίζουν ότι είναι εντελώς παράνομες γεγονός που πιθανολογεί με βασιμότητα και την πλήρη ανυπαρξία λήψεως μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εγκαταστάσεων[βλ. έγγραφη απάντηση «....προκειμένου να υποδείξουμε στους υπευθύνους[ποιους άραγε] υγιειονομικά μέτρα για την προστασία της Δημοσίας Υγείας]»    

Παρατήρηση 3:
Είναι αξιοπερίεργο πώς οι υπάλληλοι της Περιφ. Αττικής δεν αντιλήφθηκαν στις ίδιες εκτάσεις τις δεκάδες στρέμματα με καλλιέργειες. Ενδεχομένως λόγω του χρόνου διενέργειας της αυτοψίας [14-1-2014],δεδομένου ότι τότε η καλλιεργητική ένταση στις συγκεκριμένες εκτάσεις βρίσκεται σε ύφεση.

Παρατήρηση 4:
Στο ίδιο έγγραφο σημειώνουν ότι «κατά τη διάρκεια της αυτοψίας» δεν διαπίστωσαν ανθυγιεινές καταστάσεις. Αυτό προφανώς δε σημαίνει κιόλας ότι δεν υπάρχουν εν γένει τέτοια φαινόμενα. Το γνωρίζει και ο πιο αδαής ότι η μόλυνση και η εν γένει ρύπανση [βλ. υποβάθμιση] του περιβάλλοντος στις περισσότερες και πιο σοβαρές περιπτώσεις δεν είναι δια γυμνού οφθαλμού εμφανής και διαπιστώσιμη.

Παρατήρηση 5:
Οι αρμόδιοι υπάλληλοι κοινοποιούν στις υπόλοιπες Δημόσιες Υπηρεσίες το έγγραφο και ζητούν αυτονόητα «να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβάσεων» (που έχουν ήδη αναγνωρίσει απ΄ τις παραπάνω διαπιστώσεις τους). Τονίζουμε και πάλι ότι μεταξύ των αρμοδίων, το έγγραφο απευθύνεται και στον Δ. Διονύσου και μάλιστα ιεραρχικά σε 2η θέση! Και ο πιο αδαής κατανοεί ότι το πνεύμα του εγγράφου υπο δηλώνει την ύπαρξη σωρίας ελλείψεων, παρατυπιών και  παρανομιών….


Φίλες και φίλοι,

Είναι σημαντικό να τονίσουμε τα πρώτα – έστω και αμυδρά - αποτελέσματα που έχει αρχίσει να αποφέρει  η μαζική κινητοποίηση δεκάδων συμπολιτών μας. Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με ανάλογες κινητοποιήσεις θα βάλουμε φρένο στους επιτήδειους που θεωρούν δικό τους, ό,τι ανήκει σε όλους μας.

Το λέμε για μία ακόμη φορά: Οι εκτάσεις στις οποίες αναφερόμαστε, πρέπει να διεκδικηθούν από τον Δ. Διονύσου με κάθε  νόμιμο μέσο , να αξιοποιηθούν και να αποδοθούν στη Δημόσια χρήση, όπως εξάλλου αρμόζει στον προορισμό τους, προς όφελος ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των Δημοτών και όχι ολίγων «εκλεκτών».

Στο προσεχές διάστημα και μαζί με τη συμμετοχή μελών του προφίλ, θα ολοκληρώσουμε το πλαίσιο των προτάσεών μας για το Κρυονέρι. Αυτές θα κατατεθούν σε ΟΛΕΣ τις Δημοτικές Παρατάξεις που θα συμμετάσχουν στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές. Θα προβάλλουμε εκείνον ή εκείνους τους συνδυασμούς που θα δεσμευτούν προεκλογικά και εγγράφως στο πρόγραμμά τους για την υλοποίηση των προτάσεών μας. Δεν πρέπει να έχουμε –πια- την πολιτική αφέλεια να πιστεύουμε σε λόγια του αέρα (που θα ακουστούν έτσι κι αλλιώς στο επόμενο προεκλογικό διάστημα). Θα ζητήσουμε την έμπρακτη δημόσια δέσμευση των υποψηφίων για τα θέματα που παρουσιάζουμε όλο αυτό το διάστημα.

Είναι καθοριστική για τη συνδιαμόρφωση αυτών των προτάσεων η μαζική συμμετοχή όλων σας. Δεν διεκδικούμε το χαρακτηρισμό του παντογνώστη και για αυτό στο άμεσο μέλλον θα ζητήσουμε τη συμβολή σας.

Καλή συνέχεια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου