Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Παραμονές εκλογών θυμηθήκατε να κάνετε έργα;

Αναδημοσίευση από-  www.odosdionysou.gr



Η πρόταση για τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, συνολικού κόστους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, στοίχισε στη Διοίκηση του Δήμου ακόμη μια ήττα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μια που σύσσωμοι οι δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών την καταψήφισαν- και ήσαν περισσότεροι. Πιο συγκεκριμένα:

Με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, η Διοίκηση του Δήμου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τρίτη 11 Φεβρουαρίου) αποπειράθηκε, 13 εβδομάδες πριν από τις εκλογές, να τακτοποιήσει μερικές εκκρεμότητες στην πόλη. Και δεν εννοούμε λακκούβες- μόνο!

Σύμφωνα με την εισήγηση του 6ου θέματος στην Ημερήσια Διάταξη, ζητείτο από το Σώμα να εγκρίνει την Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2014, συναινώντας στα παρακάτω:

Οδοποιία δημοτικών οδών, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων, κατασκευή τοπικών έργων, κατασκευή και τοποθέτηση επίστηλων πινακίδων στη Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου, οδοποιία, αποκατάσταση φθορών οδοστρωμάτων  και  τοίχοι αντιστήριξης στην ίδια Δημοτική Κοινότητα, οριστική μελέτη για τις 7 αίθουσες στο 2ο Δημοτικό Διονύσου, μελέτη ανακατασκευής στο Δημοτικό Δροσιάς, αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Ροδόπολης, μελέτη αποχέτευσης στα υπόλοιπα τμήματα του Δήμου (σ.σ. που δεν περιλαμβάνονται στην αρχική μελέτη), μελέτη αξιοποίησης για το ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου και οριστική μελέτη για το κτήριο που παραχώρησε η ΚΕΔ για τη στέγαση του ΕΠΑΛ Κρυονερίου. Όλα τα παραπάνω έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1.569.000 ευρώ!

«Αντιπολιτεύεται… τον εαυτό της!»
«Πολλή δουλειά θα έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για το επόμενο δίμηνο», διαπίστωσε ειρωνικά η επικεφαλής της Συμμαχίας για τον Πολίτη Λ. Παπαπαναγιώτου συμπληρώνοντας αμέσως μετά πως «με την εισήγηση αυτή η Διοίκηση… αντιπολιτεύεται τον εαυτό της! Προγραμματίζει σημαντικά έργα που θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει, και φιλοδοξεί να εκτελεστούν μέσα στους επόμενους δυο μήνες;»

Στην ανάθεση μελετών σε εξωτερικούς συνεργάτες, όταν μάλιστα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει 17 μηχανικούς, στάθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας (ΑΔΚ) Α. Πασιπουλαρίδης, χαρακτηρίζοντας το γεγονός  «σκόπιμο, προκλητικό και σκανδαλώδες».
Για κίνηση καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα έκανε λόγο η Ζ. Σώκου από τη Λαϊκή Συσπείρωση, τονίζοντας τη φούρια της Διοίκησης «να περάσει μελέτες που όλοι ξέρουμε πού θα καταλήξουν». Επιπλέον η κ. Σώκου ανέδειξε για μια ακόμη φορά τη διαφορετική λογική που πρεσβεύει ο συνδυασμός της ΛΑΣ: «Αντί να βάζουμε τροχοβίλες και προκάτ για να μπουν οι μαθητές, θα έπρεπε να χτίζουμε καινούργια σχολεία».
«Πρόκληση λίγους μήνες πριν τις εκλογές» χαρακτήρισε την επιχειρούμενη τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος ο ανεξάρτητος Σπ. Σπηλιώτης, εστιάζοντας στη «διοικητική δυσλειτουργία» που εμπόδισε τη Δημοτική Αρχή να πραγματοποιήσει έργο: «Πρόκληση, ολιγωρία, καθυστέρηση, ανικανότητα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη και ο ανεξάρτητος Γρ. Ίσσαρης, αν και στηρίζει φανερά τη Διοίκηση του Δήμου, παραδέχθηκε πως η Δημοτική Αρχή καθυστέρησε να παραγάγει έργο, διαφώνησε πάντως πως η τροποποίηση είναι προεκλογική κίνηση.  Πρότεινε μάλιστα οι 150.000 ευρώ για την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην Οδό Εργασίας στον Άγ. Στέφανο να πέσουν σε έργα μέσα στην πόλη «και να κατασκευαστούν 3 δρόμοι ανθρώπινοι χωρίς λακκούβες που βλέπουμε παντού στο Δήμο».

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, το αποτέλεσμα δεν εξέπληξε κανέναν- ίσως μόνο τη Διοίκηση του Δήμου: Δεκατέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι υπερψήφισαν την τροποποίηση του Τ.Π., ένας ψήφισε ΛΕΥΚΟ και δεκαέξι την καταψήφισαν.

Και μια τελευταία σημείωση: Μελέτη για την αξιοποίηση του χώρου και του κτηρίου στο ΤΥΠΕΤ Αγ. Στεφάνου υπάρχει από την εποχή που ήταν Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου ο Δ. Σακελλαρίου, σημερινός Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών. Εκείνη η μελέτη τι απόγινε; Σύμφωνα με ντόπιους δημοτικούς συμβούλους, θα αρκούσε μια επικαιροποίησή της- και σίγουρα όχι νέα μελέτη, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου