Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Το μετέωρο βήμα της δημοτικής αρχής Διονύσου


Είναι κοινή διαπίστωση ότι, η δημοτική αρχή Διονύσου έχει εξαντλήσει προ πολλού το πολιτικό της κεφάλαιο και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα θετικό στο υπόλοιπο της θητείας της μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Αφού σηματοδοτεί

την αδυναμία να διοικήσει,
την στασιμότητα,
την  διάσταση λόγων και έργων,
την αδιαφάνεια,
τις πελατειακές σχέσεις,
τον δημοσιοσχετίστικο τρόπο του πολιτεύεσθαι,
την ενός ανδρός αρχή,
την περιφρόνηση των θεσμών,
την περιθωριοποίηση των πολιτών και των συλλογικών τους εκφράσεων.

Τελευταία εξέλιξη, που επιβεβαιώνει έμπρακτα τις διαπιστώσεις αυτές, αποτελεί η αδυναμία της σήμερα να κάνει αποδεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο -για δεύτερη συνεχόμενη φορά- το σχέδιο Προϋπολογισμού 2014. Τώρα, ενόψει των δημοτικών εκλογών και του δυσβάστακτου πολιτικού κόστους, δεν βρέθηκε κανένα δεκανίκι από την αντιπολίτευση να την διασώσει, όπως στον Προϋπολογισμό του 2013.

Στο εσωτερικό της αναμένονται σύντομα ραγδαίες εξελίξεις, που θα  δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα στην ευστάθεια της πορείας της προς τις εκλογές.

5 μόλις μήνες πριν τις εκλογές, μετρά αντίστροφα το τέλος της θητείας της. Και μελαγχολούν όσες λίγες δυνάμεις της απέμειναν, αναλογιζόμενες την εκλογική ευφορία του 2010. Αλλά κάθε θαύμα διαρκεί μόλις 3 ημέρες, στην περίπτωση μας κράτησε 3 χρόνια……Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου