Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Υπουργείο Περιβάλλοντος προς Δήμους: 10.000 επανασυνδέσεις ρεύματος σε 10 ημέρες

Μπορεί να γίνει πριν τα Χριστούγεννα

Παρά τις αποστάσεις που τηρούν αρκετοί δήμαρχοι για τα μέτρα ηλεκτροδότησης ευπαθών ομάδων, η κυβέρνηση επιμένει στο σχέδιό της για επανασύνδεση με τη ΔΕΗ των νοικοκυριών που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ.Μανιάτη, τα νοικοκυριά που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση είναι περίπου 10.000 - 15.000. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ανακοινώνεται επισήμως αυτός ο αριθμός.

Εκτιμάται ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν νοικοκυριά που παραμένουν χωρίς ρεύμα επί μακρό χρονικό διάστημα, καθώς οι πληροφορίες για τους καταναλωτές που έχουν υποστεί διακοπή ρεύματος και έχουν προχωρήσει κάποια στιγμή σε διακανονισμό και επανασύνδεση κάνουν λόγο για πολλές δεκάδες χιλιάδες.

Ο Γ.Μανιάτης επανέλαβε χθες ότι η επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε 10.000 πολίτες πριν από τα Χριστούγεννα δεν είναι κάτι ακατόρθωτο.

Παρά τις ενστάσεις που εξέφρασαν δήμαρχοι μεγάλων πόλεων, σημειώνοντας ότι πρακτικά είναι αδύνατο η καταγραφή των πολιτών που ζουν με κομμένο ρεύμα να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις γιορτές, ο υπουργός Περιβάλλοντος επέμεινε πως η διαδικασία μπορεί να έχει ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστουγεννα, αρκεί να λειτουργήσουν σωστά οι επιτροπές σε επίπεδο δήμου.

«Αν λειτουργήσουν σωστά οι επιτροπές στο επίπεδο κάθε δήμου, υπάρχει η δυνατότητα σε 10 ημέρες να γίνουν 10.000 επανασυνδέσεις» δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου