Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Εισαγγελική έρευνα για παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στους ΔήμουςΑφορά μεθοδεύσεις επιλογής δικασίμου που οδηγούν στην επ΄ αόριστον αναβολή των υποθέσεων και για «φάμπρικα» μεταξύ δικαστών, δικηγόρων και εκπροσώπων εργαζομένων στην Τοπική
Αυτοδιοίκηση.Αναδημοσίευση από-  www.odosdionysou.gr

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν βάσει οι καταγγελίες σχετικά με παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων.

Η αφορμή για την έρευνα δόθηκε από σχετικό δημοσίευμα από «Το Βήμα», στο οποίο και γινόταν λόγος για έκδοση προσωρινών διαταγών σε συμβασιούχους που ωστόσο οδηγούν τελικά στη μονιμοποίησή τους.

Οι καταγγελίες αναφέρονται σε μεθοδεύσεις επιλογής δικασίμου που οδηγούν στην επ” αόριστον αναβολή των υποθέσεων και για «φάμπρικα» μεταξύ δικαστών, δικηγόρων και εκπροσώπων ΟΤΑ.

Για το θέμα πάντως παρενέβη ήδη  και ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος είχε διατάξει να εκδικαστούν άμεσα, οριστικά και τελεσίδικα όλες οι συγκεκριμένες υποθέσεις προσωρινών διαταγών συμβασιούχων, προκειμένου να εκκαθαριστεί ο δημόσιος τομέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου