Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Απανωτές ήττες για τη Δημοτική Αρχή


Αναδημοσίευση από-  www.odosdionysou.gr

Όσοι μιλούσαν για αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη επιμονή της Διοίκησης του Δήμου να συζητηθεί ο Προϋπολογισμός του Δήμου (σ.σ. δεύτερη φορά, μια που είχε καταψηφισθεί τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου) την Κυριακή 8/12 στις 10.30 το πρωί, μια μόλις ώρα πριν τη συγκέντρωση και τη διαμαρτυρία στα Κιούρκα για τα διόδια, δικαιώθηκαν απολύτως: Στις 11 παρά τέταρτο, στην εκπνοή του λεγόμενου ακαδημαϊκού τέταρτου, και ενώ η συγκέντρωση για τα διόδια ξεκινούσε στις 11.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου οι παρόντες εκ μέρους των μειοψηφιών ήσαν πολύ περισσότεροι από τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, προκαλώντας τον δικαιολογημένα έντονο εκνευρισμό του δ. σ. της Διοίκησης Ηλ. Παπαχαρτοφύλη: «Εμείς που είμαστε εδώ από τις 10.15, τι κάνουμε δηλαδή;». Επιπλέον στην παρότρυνση του ίδιου, λίγο αργότερα, να αναβληθεί η συνεδρίαση, Πρόεδρος (Τ. Καρασαρλής) και Δήμαρχος (Γ. Καλαφατέλης) καλούσαν τα μέλη της παράταξής τους να μη φύγουν γιατί «τηλεφωνούμε τώρα στους υπόλοιπους να έρθουν και είναι στο δρόμο»!!!

Την παραπάνω εικόνα αντικρίζοντας οι μειοψηφίες, και βλέποντας την ώρα να περνάει, αποφάσισαν μετά από συνεννόηση, να παραμείνουν έξω από την αίθουσα, οπότε και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ανακοίνωσε πως μια που δεν υπάρχει απαρτία, συνεδρίαση δεν μπορεί να γίνει.

Τα ανωτέρω περιστατικά έρχονται σε ευθεία σύγκρουση  με τα όσα ισχυρίζονταν  για αποκλειστικές και σφιχτές προθεσμίες για τον Προϋπολογισμό Καρασαρλής και Καλαφατέλης, τρεις μόνο ημέρες νωρίτερα: Γιατί, εν τοιαύτη περιπτώσει, δεν εξασφάλισαν την παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων της παράταξής τους; Εκτός και αν, προδικάζοντας το αναμενόμενο εξάλλου αποτέλεσμα, έψαχναν ευκαιρία να κατηγορήσουν την «κακή και απαράδεκτη αντιπολίτευση, η οποία μποϋκοτάρει κάθε τι που κάνει η καλή Διοίκηση».

Υπάρχει επιπλέον και μια άλλη παράμετρος που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη: Στην τοποθέτησή του για τον Προϋπολογισμό ο Δήμαρχος Διονύσου επί λέξει είχε πει πως «Ο προϋπολογισμός, όπως γνωρίζετε, αποτελεί το βασικό εργαλείο με το οποίο θα λειτουργήσει ο Δήμος μας τον χρόνο που μας έρχεται, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει και την ορθότητα των επιλογών που κάναμε στο πρόσφατο παρελθόν». Για το εν λόγω θέμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι την περασμένη Κυριακή και υπό την πίεση του χρόνου θα είχαν συνολικά στη διάθεσή τους μόλις 40-45 λεπτά για να τοποθετηθούν. Αυτός ο χρόνος συζήτησης που θα παραχωρούσαν οι μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής, πόσο βασικό κάνει το «βασικό εργαλείο λειτουργίας της πόλης»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου