Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ρένα Δούρου, 2,5 χρόνια απραξίας στην Περιφέρεια Αττικής…



Στις περιφερειακές εκλογές του 2014, δήλωνε πανέτοιμη να αναλάβει το τιμόνι της Περιφέρειας Αττικής. Οι πολίτες, στο πλαίσιο της γενικότερης ευφορίας τους για την Ελπίδα που αντιπροσώπευε ο Σύριζα την εμπιστεύτηκαν στον 2ο γύρο με οριακά ποσοστά.

Από τότε πέρασαν 2,5 ολόκληρα χρόνια και η πανέτοιμη κυρία Δούρου τα έχει κάνει θάλασσα κυριολεκτικά στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως αποκαλύπτει ο πρώην Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Συγκεκριμένα:
  1. Δεν έχει συγκεκριμένες χωροθετήσεις.
  2. Δεν περιλαμβάνει ολοκληρωμένη κοστολόγηση.
  3. Δεν έχει εξασφαλισμένες πηγές χρηματοδότησης, ιδίως για τις ήπιες δράσεις ανακύκλωσης.
  4. Δεν έχει παρουσιάσει ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα.
  5. Δεν κάνει καμιά αναφορά σε τεχνολογίες επεξεργασίας και διαχείρισης.
  6. Δεν έχει αξιολογήσει τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης.
  7. Δεν έχει κανένα χρονοδιάγραμμα κλεισίματος και αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Φυλής.
  8. Δεν δείχνει κανένα  ενδιαφέρον για  τις περιορισμένες δυνατότητες σε μέσα, προσωπικό και εξοπλισμό των Δήμων λόγω της κρίσης.
  9. Δεν  υπολογίζει τις χωροταξικές δυνατότητες και ιδιαιτερότητες του λεκανοπεδίου, τον πυκνοδομημένο και άναρχο πολεοδομικό ιστό. 
Κατά τα άλλα, της φταίνε οι Δήμοι της Αττικής που δεν κατέθεσαν προτάσεις… 
Αυτό το καλαμπούρι πρέπει να σταματήσει. Η κα Δούρου οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, όπως και η Κυβέρνηση, που ενώ επένδυσε πολιτικά στην ακύρωση των ΣΔΙΤ, τώρα ανακαλύπτει πως είναι χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας κάνουν βήματα μπροστά στη διαχείριση των απορριμμάτων τους,  η Αττική μένει πίσω, πληρώνοντας ακριβά τις ιδεοληψίες της κυρίας Δούρου. Ο αντίκτυπος στην οικονομία, το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την απασχόληση είναι ήδη τεράστιος.


Η ανακοίνωση του Γιάννη  Σγουρού- http://limani24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου