Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Αποκλειστικό: Αποθήκη Αφγανών μεταναστών ο Άγιος Στέφανος…



Ήταν σίγουρο, όπως εξελίσσονται τα πράγματα στη χώρα, ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν και η σειρά του Δήμου Διονύσου. Έτσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επίκειται η εγκατάσταση  σε κτίριο στο Κέντρο του Αγίου Στεφάνου εκατοντάδων παράνομων μεταναστών από το Αφγανιστάν.

Οι πληροφορίες μιλούν για 380 περίπου άτομα, ενώ ο ιδιοκτήτης του χώρου –προκειμένου να προλάβει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και να απαλύνει τις αναμενόμενες δυσμενείς επιπτώσεις των εξελίξεων σε αυτήν- προσδιορίζει τον αριθμό τους περίπου στους 180.

Διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) θα αναλάβουν εξ ολοκλήρου το κόστος διαμονής και σίτισης τους. Το χρονικό διάστημα παραμονής τους δεν προσδιορίζεται, πράγμα που μας κάνει να υποθέτουμε βάσιμα- ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

Φαίνεται όμως ότι, άνοιξε η όρεξη και άλλων για παρόμοιες πρωτοβουλίες. Ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο ιδιοκτήτης κλειστού πλέον εργοστασίου πάλι στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου σκέπτεται σοβαρά να προχωρήσει και αυτός σε ανάλογη εκμετάλλευση της περιουσίας του προκειμένου να φιλοξενηθούν κι εκεί μετανάστες. Θα προηγηθούν όλες οι αναγκαίες για το σκοπό αυτό παρεμβάσεις στο κτίριο.

Από την αρχική πρόθεση φιλοξενίας προσφύγων από εμπόλεμες χώρες της Μέσης Ανατολής (Συρία, Ιράκ) φτάσαμε –δια της Συριζαϊκής μεθόδου της διολισθήσεως- στη σημερινή άκρως ανησυχητική κατάσταση. Ας μην σπεύσουν οι πρόθυμοι τοπικοί απολογητές του Συριαζαϊσμού ν΄ αρχίσουν τη διδασκαλία για «αλληλεγγύη», «ανθρωπισμό» και άλλα παρόμοια. Ευθύνονται απολύτως για τη μετατροπή των συνόρων σε ξέφραγο αμπέλι, για τη μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ψυχών και σωμάτων.

Εδώ που φτάσαμε, ας ευχηθούμε μόνο- οι Τοπικές Κοινωνίες του Δήμου Διονύσου να μην βιώσουν ανάλογα προβλήματα με τις κοινωνίες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου