Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Τι είναι αυτό που ενώνει την αντιπολίτευση του Δήμου Διονύσου;



Είναι πραγματικά απολαυστικό να διαβάσει κανείς την τελευταία Κοινή Δήλωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Διονύσου. Ξεχειλίζουν- η θεσμική ασέβεια, το τυφλό αντιπολιτευτικό μένος, τα προφανή παραταξιακά αδιέξοδα, η ευκαιριακή σύμπραξη ετερόκλητων δυνάμεων χωρίς αρχές.

Κόπτονται δήθεν για τη  «δημοκρατική ομαλότητα»  και την «νόμιμη λειτουργία» στο Δήμο, αυτοί που επανειλημμένα στο όχι μακρινό παρελθόν εξευτέλισαν κυριολεκτικά αυτές τις έννοιες με την πρακτική τους στην άσκηση εξουσίας. Και τώρα σηκώνουν τη ρομφαία της δημοκρατίας και νομιμότητας. Ποιόν προσπαθούν να ξεγελάσουν άραγε, αν όχι το στενό παραταξιακό τους ακροατήριο;

Κατηγορούν τη δημοτική αρχή για φαινόμενα και παθογένειες, που αυτοί ως εξουσία εξέθρεψαν και γιγάντωσαν. Δεν διστάζουν να υπονομεύουν αδιακρίτως κάθε έννοια θεσμικής λειτουργίας του Δήμου, όπως η αρχή της πλειοψηφίας. Δεν διστάζουν, επίσης, να βάλουν αδιακρίτως κατά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, όταν δεν τους βολεύουν οι αποφάσεις της.

Απειλούν ότι, δεν θα συμμετέχουν στη στελέχωση θεσμικών εκφράσεων του Δήμου, όπως η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Λες κι έτσι τιμωρούν τον Ζαμάνη και την πλειοψηφία! Στην πραγματικότητα τιμωρούν τους δημότες και προσπαθούν να ανακόψουν βίαια το παραγόμενο εδώ και 2 χρόνια δημοτικό έργο. Γιατί ξέρουν άριστα ότι, με την ολοκλήρωση αυτού του έργου μπαίνουν οριστικά στο περιθώριο των δημοτικών εξελίξεων.

Θα είχε εξαιρετική σημασία, όμως, αφού τόσο πολύ ενδιαφέρονται για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια, να δούμε και μια Κοινή Δήλωση για τη στάση τους κατά την ανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με το γήπεδο που γέρνει στη Σταμάτα.

Θα είχε, επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε π.χ. κάποια Κοινή Δήλωση τους για την περίφημη υπόθεση  «Νερά του Κρυονερίου» κατά το χρονικό διάστημα από  1/1/2003 έως 31/10/2007, για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη  η ποινική διερεύνηση της και η αντίστοιχη από το Ελεγκτικό Συνέδριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου