Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Σοβαρές εξελίξεις στο Δήμο Διονύσου



Μια δημοτική αρχή κρίνεται από τους πολίτες αποκλειστικά και μόνο από το έργο της συνολικά. Κι όχι από τους ευσεβείς πόθους ετερόκλητων κύκλων του δημοτικού περιθωρίου, που κοάζουν ασταμάτητα από τον γυάλινο μικρόκοσμο τους.

Το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής ΔΕΝ μπορεί επ΄ ουδενί να αμαυρωθεί από τους αυτόκλητους καλοθελητές που περιφέρονται αδέσποτα δεξιά κι αριστερά.

ΔΕΝ αξιολογείται από τις θεμιτές ή αθέμιτες φιλοδοξίες των στελεχών της, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτές σχετίζονται με αμειβόμενες θέσεις ευθύνης ή προσωπικές αντιπάθειες.

ΔΕΝ κρίνεται από τη φαγούρα των διαδρομιστών πάσης φύσεως και προέλευσης, που τρέφονται νυχθημερόν με κουτσομπολιά του χειρίστου είδους.

ΔΕΝ κινδυνεύει από αυτούς, που απέτυχαν διαχρονικά να σχηματίσουν ένα αξιόπιστο αυτοδιοικητικό σχήμα, ικανό να παρεμβαίνει δημιουργικά στα δημοτικά δρώμενα, εξαντλούμενοι σε γραφικά γκρουπούσκουλα εκτόνωσης.

ΔΕΝ κινδυνεύει από αυτούς που, εκμεταλλευόμενοι τις αρρυθμίες της δημοτικής πλειοψηφίας, προσπαθούν να εξαγνισθούν για το αμαρτωλό παρελθόν τους, ενώ η εκλογική τους καταδίκη είναι σχετικά πρόσφατη.

Οι εξελίξεις στο Δήμο Διονύσου, μετά τις αναμενόμενες εδώ και καιρό αποχωρήσεις στελεχών από την πλειοψηφούσα παράταξη, είναι ραγδαίες. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να χαθεί για τη Διοίκηση η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κι έτσι να επαναληφθεί το ανάλογο σκηνικό του 2013 με την τότε διοίκηση Καλαφατέλη. Οι συνέπειες για τον Δήμο Διονύσου σε κάθε περίπτωση θα είναι δυσμενείς και παραλυτικές για το παραγόμενο έργο. Μια τέτοια εξέλιξη όμως θα ήταν άδικη για τη σημερινή δημοτική αρχή, γιατί παρά τις αρρυθμίες κι αδυναμίες της δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις παθογένειες του παλιού καθεστώτος στο Δήμο.

Οι δυνάμεις που συν-απετέλεσαν ιδρυτικά τον κορμό της παράταξης των Ανοιχτών Οριζόντων, οφείλουν να επεξεργαστούν συλλογικά τη διέξοδο από την παρούσα κρίση και την Αναγέννηση αυτής της μεγάλης δημοτικής παράταξης. Έτσι ώστε, ανανεωμένη, να πρωταγωνιστήσει ξανά στις εκλογές του 2019, προς όφελος αποκλειστικά και μόνο των δημοτών. Μπροστά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου