Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ανοιχτοί ή Ξεχειλωμένοι Ορίζοντες Διονύσου;



Για πολλά μπορείς όντως να κατηγορήσεις τούτη τη δημοτική αρχή. Όχι όμως και για Κλειστούς Ορίζοντες, όπως αρέσκονται κάποιοι σχολιαστές. Για Ξεχειλωμένους Ναι, για Κλειστούς Όχι!

2,5 χρόνια στη Διοίκηση του Δήμου απέδειξε ότι, συχνά δεν διαθέτει το στοιχειώδες ένστικτο αυτοσυντήρησης, υπεράσπισης του έργου της και των στελεχών της. Που μένουν έκθετα, βορά στην επιθετική προπαγάνδα  ετερόκλητων συμφερόντων, που επιδιώκουν την παλινόρθωση της ανομίας.

Και καλά, καταλαβαίνουμε τη στρατηγική του ρεβανσισμού που έχει εξαπολύσει το παλιό καθεστώς που γκρεμίστηκε στις εκλογές του 2014. Αλλά είναι εντελώς ακατανόητη η πολιτική συμπόρευση μαζί του (κοινώς ξέπλυμα) δυνάμεων, που το πολέμησαν στον ένα ή τον άλλο βαθμό και ήσαν απέναντι. Αυτή η μετάλλαξη δεν μπορεί να εξηγηθεί με πολιτικούς όρους, μόνο με όρους αγοραίας μικροπολιτικής. Τα αδιέξοδα αυτών των δυνάμεων είναι προφανή δια γυμνού οφθαλμού και δεν αφορούν κανέναν άλλον απολύτως, πέραν του μικρόκοσμου τους.

Στην πολιτική, πολύ περισσότερο στην άσκηση Διοίκησης, η ευπιστία και η συνεχής ταλάντευση δεν αποτελούν προσόν. Ούτε ο συγκεντρωτισμός και η έλλειψη ικανότητας επιλογής ικανών συνεργατών. Ούτε οι συνεχείς υποχωρήσεις στις σειρήνες των Κακοφωνίξ. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά  που διακρίνουν πολλές φορές τη δημοτική αρχή. Κι όχι ο περίκλειστος ορίζοντας της.

Λύση στα προβλήματα του Δήμου δεν είναι βεβαίως η επιστροφή στο αλήστου μνήμης άνομο παρελθόν, όσο κι αν προσπαθούν έντεχνα διάφοροι καλοθελητές, που συναλάσσονται μαζί του, να το εξωραϊσουν. Η καταδίκη από τους πολίτες του παλιού καθεστώτος στο Δήμο Διονύσου  ήταν ρητή, κατηγορηματική κι αμετάκλητη

Στο σημείο καμπής που έχουν φτάσει τα δημοτικά πράγματα, δεν χωρούν αυταπάτες, αναβολές κι εφησυχασμός. Ο χρόνος προς τις δημοτικές εκλογές κυλά αδυσώπητος κι οι ευκαιρίες ανασύνταξης, διεύρυνσης κι αναγέννησης της παράταξης που διοικεί το Δήμο δεν είναι πολλές. Τώρα είναι η ώρα για το Άλμα προς τα μπρος. Οι δυνάμεις υπάρχουν, η θέληση δημιουργίας περισσεύει, το έργο είναι μετρήσιμο. Φτάνει μόνο ο μαέστρος της ορχήστρας να την διευθύνει στιβαρά με την μπαγκέτα του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου