Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Όταν social media του Διονύσου αντιγράφουν τα συστημικά & περιθωριακά ΜΜΕ



Πολλά ήταν τα ψέματα που είπατε ως εδώ,
ας πείτε και μια αλήθεια κι ας πέσει στο γιαλό

Προπαγάνδα, Προπαγάνδα, Προπαγάνδα,
Η λέξη και μόνο σου φέρνει στο μυαλό κάτι εκ προοιμίου ύποπτο και ζοφερό, αφού την θεωρούμε (και δικαίως) συνώνυμο του ψεύδους. Ο μικρομεγαλισμός συγκεκριμένων social media του Διονύσου τα οδηγεί τελευταία σε  αθλιότητες και προπαγάνδα κατωτάτης υποστάθμης, που θίγει βάναυσα τη λογική κι αισθητική μας. Τύφλα νάχουν τα περιθωριακά ΜΜΕ.

Όλοι αυτοί προσπαθούν με χοντροκομμένο τρόπο να επηρεάσουν τη στάση των πολιτών απέναντι στη δημοτική αρχή του Διονύσου προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Και τελικά να  δηλητηριάσουν επικίνδυνα την κοινή γνώμη, να την διχάσουν, να θολώσουν την ορθή κρίση της.  Τύφλα νάχουν τα συστημικά ΜΜΕ.
Αυτό όμως έχει ανάγκη σήμερα η πόλη κι ο δήμος;

Παρακολουθούμε καθημερινά ένα σοβαροφανές προπαγανδιστικό παραλήρημα. Εκεί που υπάρχει ανάγκη να ενημερώσεις, να πείσεις τον πολίτη, αυτοί προσπαθούν να τον κατευθύνουν,  να του διαμορφώσουν άποψη. Διοχετεύοντας με έντεχνο τρόπο ειδήσεις, επιδιώκουν να μας προκαθορίσουν τα όρια του αποδεκτού, να μας υποβάλλουν τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα και να μας αναγκάσουν σαν όμηροι να συμμεριστούμε τη δική τους άποψη  σαν τη μόνη σωστή.

Χρησιμοποιούν αρκετά έξυπνα ομολογουμένως την τεχνική του μοντάζ. Δεν στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στο ψέμα αλλά χρησιμοποιούν και μέρος της αλήθειας, όπως τους βολεύει, για να γίνονται καλύτερα πιστευτοί. Στηρίζονται στο παλιό προπαγανδιστικό δόγμα-  Ο άνθρωπος είναι ικανός να πιστέψει οτιδήποτε, αρκεί να του το θέσεις με έξυπνο τρόπο.

Η μίξη αλήθειας και ψέματος, που επιχειρούν  στηρίζεται στην προσπάθεια να γίνουν πιστευτοί από ένα ευρύ ακροατήριο, ώστε να το χειραγωγήσουν πιο εύκολα. Βάζουν  ένα μέρος της αλήθειας ανάμεσα σε πολλά ψέματα, ώστε να μην αποκαλυφθούν από την αρχή. Κι εδώ ακολουθούν ένα άλλο δόγμα- Το ψέμα ενέχει τον κίνδυνο να αποκαλυφθείς και να χάσεις το κύρος σου αλλά εμείς δεν ανησυχούμε, αφού οι άνθρωποι έχουν αποδεδειγμένα μνήμη χρυσόψαρου. Σκέφτονται- «περίμενε λίγο να ξεχαστεί η φόλα σου και ξανάρχισε τα ψέματα».

Μόλις αποτολμά κάποιος να  αμφισβητήσει αυτή τη  μεθοδολογία, αυτόματα σχεδόν λοιδορείται, παραδίδεται βορά στα θηρία, βαφτίζεται  Αυλή του δημάρχου και άλλα παρόμοια. Επιτίθενται σκόπιμα σε πρόσωπα κι  όχι στις ιδέες που κουβαλούν, ώστε να αυτά να ακυρωθούν στη συνείδηση των πολιτών ανεξάρτητα αν λένε σωστά ή όχι πράγματα.

Είναι τώρα η ώρα να απομονωθούν μια και καλή οι αυτόκλητοι Εισαγγελείς, πριν προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στο Διόνυσο, όπως επιχείρησαν κάποιοι άλλοι σαν κι αυτούς και πριν απ΄ αυτούς. Ονόματα και υπολήψεις δεν θίγουμε προς το παρόν αλλά η προϊστορία  μας σε αυτό το χώρο από το 2005 μας δίνει το δικαίωμα να μιλάμε μετά λόγου γνώσεως.

Κυρίες και κύριοι, μην προσπερνάτε αγνοώντας τη δύναμη της Αλήθειας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου