Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Περί Κρυονεριώτικων λουκουμάδων ο λόγος…



Αν αυτή είναι η σοβαρή υποτίθεται πλευρά της κριτικής απέναντι στη δημοτική αρχή, τότε δεν μπορεί κανείς να έχει καμιά απαίτηση για ορθολογική σκέψη. Η ιατρική επιστήμη απλά σηκώνει ψηλά τα χέρια. Και μετά το χάος.

Όταν λοιδορούνται με τόσο ανοίκειο τρόπο υπεύθυνα στελέχη της δημοτικής αρχής, όπως ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Λυρούδιας αλλά και η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου συνολικά σχετικά με το έργο της αποχέτευσης που επιτελείται.

Όταν αμφισβητείται το ενδιαφέρον τους για την παραγωγή έργου στον τομέα αυτό, λες και κάποιοι έχουν κατ΄ αποκλειστικότητα το μονοπώλιο της φροντίδας για την καθημερινότητα. Λες και το Κρυονέρι είναι το γκέτο τους.

Όταν αποσιωπάται  χαρακτηριστικά όλη η αθόρυβη δουλειά μηνών για την αποχέτευση ακαθάρτων στο δήμο, που ήδη αποδίδει πρακτικά συγκεκριμένο αποτέλεσμα στις διάφορες Δημοτικές Κοινότητες.

Όταν αποδίδονται στους παραπάνω τόσο ταπεινά κι ευτελή κίνητρα, ότι δήθεν τρέχουν να φωτογραφηθούν στο έργο της αποχέτευσης. Και κατόπιν, ω της αθλιότητας η αποθέωση, έτρεχαν στους λουκουμάδες σχεδόν υποκινούμενοι από τη λιγούρα τους.

Όταν κακίζουν τη δημοτική αρχή για τον στολισμό της πόλης για τα Χριστούγεννα και τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές.

Τέτοια φτώχεια, μιζέρια κι απουσία επιχειρημάτων; Τόσο χαμηλά κατεβάζετε τον πήχυ; Τέτοιο θάρρος, που αντί να του τα πείτε κατάμουτρα του Ζαμάνη (και ξέρετε πολύ καλά τι εννοούμε), του τα λέτε μέσω επιστολών;

Όταν εξανίστανται (και δικαίως) για τη χυδαιότητα που όπως υποστηρίζουν  «έχει επέλθει στο δημόσιο λόγο και το γεγονός ότι όποιος εκφράζει την όποια διαφωνία, αντίρρηση ή διαφοροποίηση στοχοποιείται και απομονώνεται, δαιμονοποιείται…».
Τώρα ανακάλυψαν αυτά τα φαινόμενα;
Τώρα το όψιμο ενδιαφέρον;

Τόσον καιρό που τόνοι λάσπης εκτοξεύονταν σε συγκεκριμένα social media της πόλης όπως ο Ενεργός Πολίτης και η Διαχειριστική του Ομάδα, που είχαν καταχωνιαστεί οι ευαισθησίες τους;

Τόσον καιρό που τόνοι αθλιοτήτων για την προσωπική τους ζωή εκτοξεύονταν σε βάρος του δημάρχου και άλλων στελεχών της διοίκησης, που κρύβονταν αυτοί οι ευαίσθητοι κατά τα άλλα συμπολίτες μας;

Τόσον καιρό που στοχοποιούνταν μεθοδικά στελέχη της δημοτικής αρχής από εξωθεσμικά κέντρα ώστε να εξουδετερωθούν τελικά, σε ποιο δάσος περιπλανιόνταν οι ευαίσθητες ψυχές τους;

Μην υποτιμάτε άλλο τη νοημοσύνη μας, οι φαντασιώσεις κι αυταπάτες σας δεν είναι ολονών μας.
Μην μονοπωλείτε το ενδιαφέρον για την πόλη και το δήμο, είναι τόσο αλαζονικό και υπερφίαλο που καταντάει εξαιρετικά απεχθές.
Μην ξεχνάτε ότι και οι κρίνοντες κρίνονται, οι πολίτες δεν είναι κνώδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου