Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Το μαχαίρι στο κόκαλο Δήμαρχε Διονύσου χωρίς εκπτώσεις



Μια δυσώδης υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβρη 2014 στο δημοτικό συμβούλιο Διονύσου από τον τότε δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Αβραάμ Πασιπουλαρίδη. Αφορούσε πλήρως αιτιολογημένη καταγγελία  διερεύνησης υπόθεσης για παράνομη οικονομική βλάβη σε βάρος του Δήμου Διονύσου.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία αναφέρει πως η Κοινότητα Κρυονερίου στην προ Καλλικράτη εποχή με πρόεδρο της Κοινότητας τον κ. Γιάννη Καλαφατέλη  αγόραζε νερό από ιδιώτη που δεν διέθετε τη σχετική άδεια εμπορίας νερού. Ο πρόεδρος της Κοινότητας, χωρίς σχετική απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, είχε δώσει εντολή ώστε οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος του ιδιώτη προμηθευτή να ενταχθούν στους λογαριασμούς της Κοινότητας για να πληρώνονται στη ΔΕΗ. Το  αποτέλεσμα ήταν να προκύψει σωρευτικά παράνομη οικονομική βλάβη για το Δήμο ύψους  73.912,60  Ευρώ.

Τίθεται ζήτημα νομιμότητας,  τόσο της σύμβασης όσο και των σχετικών αποφάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου,  αφού σύμφωνα με έγγραφο της
Γενικής ∆ιεύθυνσης  Περιφέρειας / Τμήμα ∆ιαχείρισης Υδατικών Πόρων,  θα έπρεπε η Κοινότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος επάρκειας νερού να απευθυνθεί πρώτα στην ΕΥ∆ΑΠ και μετά από αυτό,  για την εξέταση οποιουδήποτε άλλου τρόπου αντιμετώπισης του προβλήματος θα έπρεπε να υπάρχει έγγραφη αρνητική απάντησή της σε σχετικό αίτημα της Κοινότητας, που όμως δεν υπάρχει.

Αποδεικνύεται ότι  ο ιδιώτης δεν διέθετε καν άδεια εμπορίας νερού, με συνέπεια να πάσχει νομικά  το σχετικό εργολαβικό συμφωνητικό εμπορίας νερού και οι συναφείς αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Κατόπιν όλων αυτών, ο ίδιος ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης εισηγείται στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου (συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου 2015) τη διερεύνηση της υπόθεσης, την άσκηση ένδικων κλπ μέσων για την αποκατάσταση παράνομης οικονομικής βλάβης του ∆ήμου και  τον καταλογισμό στους υπευθύνους των όποιων ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών προκύψουν.

Διαφάνεια Παντού, για Όλους και για Όλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου