Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Όνειρα θερινής νυκτός ευφάνταστων σεναριογράφων του Διονύσου



Στο μυαλό κάποιων αυτοδιοικητικών στελεχών του Διονύσου επικρατεί οργασμός σχεδιασμών και πρωτοβουλιών για το μέλλον του δήμου, με ορίζοντα τις επόμενες δημοτικές εκλογές μετά από 3,5 χρόνια. Κι όσο πιο μεγάλα είναι τα τωρινά τους αδιέξοδα, τόσο μεγαλύτερος είναι αυτός ο οργασμός. Δεν λέω, αξιοπρόσεκτη αυτή η επίδοση για την ηλικία τους αλλά δεν δείχνει ωριμότητα και σοβαρότητα.

Πλέουν κυριολεκτικά σε πελάγη ευτυχίας, όταν σου εξιστορούν τα μεγαλόπνοα σχέδια τους, πιστεύουν ειλικρινά ότι αυτοί είναι το κέντρο του κόσμου κι ότι οι κινήσεις τους βρίσκουν μεγάλη απήχηση στους πολίτες. Κι όταν τους ρωτάς με ειλικρινές ενδιαφέρουν γι΄ αυτά τα μεγαλόπνοα σχέδια, σου αραδιάζουν κάτι ακατάληπτες θολούρες που δεν αντέχουν στην παραμικρή κριτική και προσοχή. Αυτοί όμως απτόητοι συνεχίζουν το τροπάρι. Και νάσου σενάρια επί σεναρίων. Και νάσου ανατροπές που τάχα επίκεινται και άλλα τέτοια ευτράπελα.

Τι να πει κανείς μπροστά σε αυτά και άλλα φαινόμενα παρακμής, που εκπέμπονται από διάφορες κατευθύνσεις του δημοτικού σκηνικού; Κοινός παρονομαστής- η απόσπαση από την πραγματικότητα και την καθημερινότητα του Πολίτη. Κι όσο πιο μεγάλη είναι αυτή η απόσταση, όσο πιο μικρή είναι η δυνατότητα παρέμβασης, όσο πιο μεγάλες είναι οι αποτυχίες αυτών των αυτοδιοικητικών κύκλων στο πρόσφατο παρελθόν, τόσο πιο απελπισμένη η περιπλάνηση.

Στο μεταξύ το ποτάμι προχωρά, έστω και με καθυστερήσεις από τα παροδικά εμπόδια που τεχνητά βάζουν κάποιοι επιτήδειοι. Και που σαρώνονται τελικά στην πράξη, έστω με τις αναγκαίες παρακάμψεις. Κι η σημερινή δημοτική αρχή, παρά τις αδυναμίες και υπαρκτές αστοχίες της, είναι αυτή που βάζει θετικά τη σφραγίδα της στις εξελίξεις. Κι αφήνει πίσω της τους γραφικούς ανεμόμυλους, που γυρίζουν διαρκώς άσκοπα από τη δύναμη του παγωμένου αέρα. Τουλάχιστον, αν ήσαν ανεμογεννήτριες κάτι χρήσιμο θα πρόσφεραν στην πόλη.

Υ.Γ.
Η αφήγηση είναι σκόπιμα ελλειπτική για να μην θίξουμε πρόσωπα και υπολείψεις, που δείχνουν να μην μπορούν να αυτοπροστατευτούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου