Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί αυτή η πολεμική χωρίς αρχές στο Δήμαρχο Διονύσου;



Η υστερία κορυφώνεται με κωμικό κι απρόβλεπτο τρόπο. Οι πρωταγωνιστές της απειλούν με αποχώρηση από τα κοινά, σε περίπτωση που αποτύχουν οι σχεδιασμοί τους. Κι εμείς αλήθεια αναρωτιόμαστε, όπως λέει ο ποιητής- Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;

Να αμέσως-αμέσως πέντε λόγοι, ικανοί να ξεσηκώσουν τον  ορυμαγδό των επιθέσεων που παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι βεβαίως μόνον αυτοί αλλά είναι οι σπουδαιότεροι:

  1. Παράνομη οικονομική βλάβη για το Δήμο ύψους  73.912,60  Ευρώ  από την Κοινότητα Κρυονερίου στην προ Καλλικράτη εποχή με πρόεδρο της Κοινότητας τον κ. Γιάννη Καλαφατέλη (όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα από ον ίδιο το δήμαρχο στην Οικονομική Επιτροπή). Η Κοινότητα  αγόραζε νερό από ιδιώτη που δεν διέθετε τη σχετική άδεια εμπορίας νερού. Και ο πρόεδρος της Κοινότητας, χωρίς σχετική απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, είχε δώσει εντολή ώστε οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος του ιδιώτη προμηθευτή να ενταχθούν στους λογαριασμούς της Κοινότητας για να πληρώνονται στη ΔΕΗ. Ο ιδιώτης δεν διέθετε καν άδεια εμπορίας νερού, με συνέπεια να πάσχει νομικά  το σχετικό εργολαβικό συμφωνητικό εμπορίας νερού και οι συναφείς αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου.

  1. Έλεγχος της φορολογητέας ύλης για χρέωση δημοτικών τελών, δημοτικού φόρου και ΤΑΠ από επιχειρήσεις της βιομηχανικής ζώνης. Ο έλεγχος επέδωσε  αύξηση των δημοτικών εσόδων ύψους εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ, που διέφευγαν για πολλά χρόνια.

  1. Άρνηση  συνέχισης της καταφανώς εξωθεσμικής και παράνομης διαγραφής οφειλών μέσα από ένα μικροπολιτικό παζάρι που γινόταν επί χρόνια. Μπήκε έτσι μία κόκκινη γραμμή και εφαρμόστηκε επιτέλους  ο Κανονισμός  Ύδρευσης που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου.

  1. Αποκάλυψη πλαστογραφιών ύψους δεκάδων χιλιάδων Ευρώ στις Σχολικές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και παράνομες πληρωμές των ποσών που πλαστογραφήθηκαν από τις προηγούμενες Διοικήσεις τους.


  1. Οι παρανομίες γύρο από την κατασκευή του αμαρτωλού γηπέδου της Σταμάτας που γέρνει. Ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβαστεί από την δημοτική αρχή στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για δικαστική και πειθαρχική διερεύνηση.

Είναι πολλά τα λεφτά  Άρη,
2 εκατομμυριάκια μάνι μάνι

Υ.Γ.
Κατανοητό το κοκομπλόκο σας παίδες
αλλά όταν δε μπορείτε να το κρύψετε, άστα να πάνε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου