Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

H Δροσιά αλλάζει σελίδα με Ανοιχτούς Ορίζοντες








Ασφυκτικά γέμισαν την Κυριακή το βράδυ  4 Μαΐου,  το Πολιτιστικό Κέντρο της Δροσιάς μέσα και έξω,  εκατοντάδες  κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να ακούσουν από κοντά τον υποψήφιο Δήμαρχο Διονύσου  και επικεφαλής των Ανοιχτών Οριζόντων Διονύση Ζαμάνη να τους μιλά για τα ζητήματα της Δροσιάς και για να δουν την παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών και  Τοπικών Συμβούλων του Συνδυασμού στη Δροσιά.

 Ο Διονύσης Ζαμάνης αναφέρθηκε περιεκτικά σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες της Δροσιάς και τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να περάσουν άλλα χρόνια απραξίας και στασιμότητας. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων είπε :
“Φίλες και φίλοι,
μαζευτήκαμε απόψε εδώ για να σας παρουσιάσουμε την προσπάθεια που κάνουμε για την επόμενη μέρα στο Δήμο Διονύσου. Δυστυχώς πέρασαν 3.5 χρόνια που τους περισσότερους τους κάνουν να αναπολούν την προ Καλλικράτη εποχή. Φταίει, όμως, ο Καλλικράτης; Φταίει η κρίση; Τι, επιτέλους, φταίει για την επί 3.5 χρόνια οπισθοδρόμηση και υποβάθμιση του τόπου μας; Ο Καλλικράτης και η κρίση είναι φαινόμενα εθνικής διάστασης και δεν ενδημούν κατά αποκλειστικότητα στο Δήμο Διονύσου, πολύ δε περισσότερο σε έναν Δήμο οικονομικά εύρωστο, για την ευρωστία του οποίου φρόντισαν κάποιοι άλλοι και όχι η απερχόμενη δημοτική αρχή.
Σκεφτείτε ότι υπάρχουν Δήμοι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από τον δικό μας, στους οποίους όμως παράχθηκε σημαντικό έργο. Υπάρχουν Δήμοι που αναγκάστηκαν να κάνουν στάση πληρωμών και να μην πληρώνουν μισθούς υπαλλήλων. Ο Δήμος Διονύσου  σε σχέση μ’ αυτούς είναι ένας Δήμος με προίκα που μεγάλο μέρος συνεισφοράς σ΄ αυτήν είχαν οι κάτοικοι της Δροσιάς. Κι όμως δεν έγινε τίποτα.

Δυστυχώς, τα 3,5 χρόνια που πέρασαν κανένα μεγάλο έργο δεν ξεκίνησε και όσα ήταν δρομολογημένα από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν προχώρησαν με τους ρυθμούς που  θα επιθυμούσαμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκατάλειψης και απαξίωσης η Δημοτική Κοινότητα Δροσιάς.

Το γνωρίζετε, το ζείτε καθημερινά. Για κάποιο λόγο ανεξήγητο κάποιος αποφάσισε να την τιμωρήσει. Το σχολείο έκλεισε και εγκαταλείφθηκε. Ο Οίκος Ευγηρίας δεν αξιοποιήθηκε ποτέ. Η αποχέτευση, στη μόνη περιοχή με πλήρως ενταγμένο σε χρηματοδότηση και δημοπρατημένο έργο, αφέθηκε στο έλεος. Το οδικό δίκτυο είναι σε κακά χάλια, το γήπεδο υπό – συντηρείται. Ακόμα και το έργο που θα έκανε τη διαφορά, ο φωτισμός του Δήμου, κατά τα λεχθέντα του απερχόμενου Δημάρχου σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα, κακώς έγινε… Απλά, μάλλον δεν μπόρεσε να το σταματήσει. Η περίπτωση της Δροσιάς είναι χαρακτηριστική. Είναι η καλύτερη απόδειξη της ανικανότητας της διοίκησης, της έλλειψης κάθε ενδιαφέροντος για την περιοχή……»

Στη συνέχεια  αναφέρθηκε στους κυριότερους  άξονες  τοπικών παρεμβάσεων που προγραμματίζουν οι Ανοιχτοί Ορίζοντες για την Δημοτική Κοινότητα της Δροσιάς και οι οποίοι είναι:
·η άμεση συνέχιση του εγκαταλελειμμένου έργου αποχέτευσης ακαθάρτων, που είχε δρομολογηθεί και δημοπρατηθεί από τον πρώην Δήμο Δροσιάς το 2010, έργο στο οποίο είχε «εγκατασταθεί» εργοληπτική εταιρεία,
·η άμεση έναρξη λειτουργίας του εγκαταλελειμμένου Οίκου Ευγηρίας, που παραδόθηκε ολοκληρωμένος την 1-1-2011 στον Καλλικρατικό Δήμο Διονύσου από τον πρώην Δήμο Δροσιάς,
·η δημιουργία γηπέδων τένις, μπάσκετ και βόλεϋ,
·η δημιουργία μονοπατιού στην Πεντέλη με σκοπό την ανάδειξη των αρχαιοτήτων, των λατομείων εξόρυξης μαρμάρων, της διαδρομής για τη μεταφορά του μαρμάρου στην Ακρόπολη των Αθηνών και του βωμού του θεού Διονύσου,
·η ανακατασκευή των γεφυριών του παραποτάμου Κηφισού,
·η κατασκευή αγωγών ομβρίων,
·η κατασκευή πεζοδρομίων, κατά προτεραιότητα στους πιο πολυσύχναστους δρόμους,
·η  πλαγιοκάλυψη στεγάστρου στο χώρο του Γυμνασίου & Λυκείου Δροσιάς
και άλλα που οδήγησαν στα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Ο κ. Ζαμάνης ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας:
«Το μόνο πράγμα που θα πω κλείνοντας είναι ότι συνολικά ο Δήμος αλλά και η κάθε Δημοτική Κοινότητα ξεχωριστά χρειάζονται φροντίδα και ανθρώπους να νοιαστούν. Χρειάζονται ανθρώπους με ικανότητες και γνώσεις που αγαπούν την περιοχή τους και θέλουν να δουλέψουν για αυτή. Γι’ αυτό είμαι περήφανος να σας παρουσιάσω τους υποψηφίους μας στη Δροσιά και είμαι βέβαιος ότι ο καθένας, ανάμεσά τους, θα βρείτε  πολλά από τα πιο αξιόλογα μέλη του τόπου μας. Πολλούς Δροσιώτες που αγαπούν, θέλουν και κυρίως  μπορούν να βοηθήσουν τόσο την περιοχή, όσο και το Δήμο ευρύτερα…».

            Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της Δροσιάς οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν, για να κλείσει η συγκέντρωση με γόνιμες ερωτήσεις και διάλογο με τους πολίτες της Δροσιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου