Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Πανικός μπροστά στην κάλπη;

Αναδημοσίευση  από - http://www.odosdionysou.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B7/

Την ώρα που στην πλατεία Δημοκρατίας στον Άγ. Στέφανο έσκαγαν πυροτεχνήματα, κλείνοντας την προεκλογική συγκέντρωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και του επικεφαλής της απερχόμενου Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, στο Δήμο Διονύσου έσκαγε η είδηση: Όλη την ημέρα χτες- δυο μόλις 24ωρα πριν από τις εκλογές- από το Γραφείο Δημάρχου τηλεφωνούσε υπάλληλος σε συμβασιούχους να πιάσουν από Δευτέρα δουλειά στο Δήμο! Με τη διαφορά πως οι συγκεκριμένοι που δέχτηκαν το τηλεφώνημα δεν ανήκουν, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση και του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου στις 28/1/2014, στην ομάδα των συμβασιούχων που κέρδισαν την πρωτόδικη αγωγή στις αρχές του χρόνου και την αναγνώριση των συμβάσεών τους ως ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου! Το αίτημα 16 συμβασιούχων, αντιγράφουμε από τη γνωμοδότηση του κ. Βασιλείου, κρίθηκε από το δικαστήριο απορριπτέο για διάφορους λόγους.

Η είδηση, που μαθεύτηκε σε χρόνο ρεκόρ από τις υπόλοιπες παρατάξεις, ξεσήκωσε, όπως ήταν φυσικό, θύελλα αντιδράσεων και οργισμένες δηλώσεις: Για εκβιαστική υφαρπαγή ψήφων μιλά το σχετικό Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης, για  αήθεις μεθόδους κάνουν λόγο οι Ανοιχτοί Ορίζοντες – ο επικεφαλής τους  και υποψήφιος Δήμαρχος Δ.Ζαμάνης στην συναυλία στο Διόνυσο και στην ομιλία του στηλίτευσε τις πρακτικές αυτές- ιδιαιτέρως καυστική είναι και η δήλωση της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου και του υποψήφιου Δημάρχου Γ. Ζυγούνα.


Λαϊκή Συσπείρωση: “Εκβιαστική υφαρπαγή ψήφων”
 Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου είναι καθαρή και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση από κανέναν.
Αυτό το απέδειξαν από την αρχή της θητείας τους οι δύο εκλεγμένοι  με την Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί σύμβουλοι μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια, κόντρα σε δημοτικούς συμβούλους  διοίκησης και αντιπολίτευσης που   ήθελαν τους εργαζόμενους όμηρους και την απόλυση των συμβασιούχων.
Η τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου που μετατρέπει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου ήταν μια μεγάλη νίκη του πολύχρονου  αγώνα των εργαζομένων με το σωματείο τους.
Οι 11 εργαζόμενοι οι οποίοι καλύπτονταν από την γενική τελεσίδικη απόφαση, συνέχισαν να παραμένουν εκτός εργασίας  εδώ και έναν μήνα, με  αποκλειστική ευθύνη  του  Δήμάρχου κ. Καλαφατέλη ο οποίος καθυστέρησε σκόπιμα να τους συμπεριλάβει στην αρχική απόφαση όπως όφειλε.
Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό είναι ηθικά απαράδεκτο, προκλητικό και πολιτικός εμπαιγμός όταν 48 ώρες πριν τις εκλογές βγάζει την απόφαση που έπρεπε να βγει πριν από ένα μήνα, μόνο και μόνο για να εγκλωβίσει και να υφαρπάξει την ψήφο των εργαζομένων εκβιαστικά  παρότι η απόφαση του δικαστηρίου τους δικαίωνε.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάνε στην κάλπη με ψηλά το κεφάλι  και με κριτήριο την ζωή τους και τις πραγματικές τους ανάγκες.
Γιατί :
  • Δεν χρωστάνε  σε κανέναν χάρη
  • Ό, τι πέτυχαν το κατάφεραν με τον δικό τους αγώνα
Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα χρειαστούν μεγάλοι αγώνες για να μην υλοποιηθεί η κυβερνητική πολιτική σε Δήμο και Περιφέρεια για μαζικές απολύσεις.


Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου: «Παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων»
Η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου και οι υποψήφιοί της επιμένουν στην πάγια αρχή της παράταξης για σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας, καταγγέλλοντας το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη  για «παιχνίδια» στην πλάτη των εργαζομένων.
Μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια δώσαμε αγώνες για τους εργαζόμενους λέγοντας όχι στην ομηρία αυτών  και των οικογενειών τους, όχι στους στρατούς των συμβασιούχων και βεβαίως όχι στις μεθοδεύσεις για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου. Την ίδια ώρα που σύμβουλοι της πλειοψηφίας αλλά και της μειοψηφίας   ήθελαν τους εργαζόμενους όμηρους και την απόλυση των συμβασιούχων.
Την ώρα που η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει σε έναν πρωτοφανή εργασιακό Μεσαίωνα, δεν μπορεί ένας δήμος να καταδικάζει εκατοντάδες εργαζομένους στην ανασφάλεια και στην ομηρία των πελατειακών σχέσεων.
Καταγγέλλουμε  την  μικροπαραταξιακή αντιμετώπιση της Δημοτικής αρχής  και του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη που 48 ώρες πριν από τις εκλογές καλεί τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους και με ηθικά απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο προσπαθεί να υφαρπάξει εκβιαστικά την ψήφο τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό και να μην αισθάνονται καμία υποχρέωση απέναντι στους εκμεταλλευτές της ανάγκης τους για δουλειά.


Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες: «Σύνδρομα ομηρίας των υπαλλήλων»
 (σ.σ. Απόσπασμα απο το σημερινό Δελτίο Τύπου της παράταξης)
Σε αντίθεση με την απερχόμενη δημοτική αρχή, που μέσα στον πανικό της χρησιμοποίησε αήθεις μεθόδους όπως συκοφαντία, ψευδολογία,  λασπολογία, πολιτική εκβιαστικών διλημμάτων και τρομοκρατίας, καλλιέργεια συνδρόμων ομηρίας σε δημοτικούς υπαλλήλους,  εκμετάλλευση των μηχανισμών και των πόρων του δήμου για την προεκλογική προβολή και βέβαια σφετερισμό ακόμα και των έργων της περιφέρειας προκειμένου να καλυφθεί η ανικανότητα και η αδράνεια της τετραετίας.  Ο Διονύσης Ζαμάνης αναφέρθηκε στα  χαρακτηριστικά και  πρόσφατα δείγματα αυτών των πρακτικών: την παράνομη και περιβαλλοντικά απαράδεκτη  αφισοκόλληση, την υποκριτική φιλοζωική ευαισθησία, τη διακίνηση συκοφαντικών φυλλαδίων δύο μόνο μέρες πριν από τις εκλογές και, τέλος, τη χθεσινή ανακοίνωση προσλήψεων υπαλλήλων στο δήμο(!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου