Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Προγραμματικές Δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα στον Διόνυσο

Ο Διόνυσος  αλλάζει σελίδα με Ανοιχτούς Ορίζοντες

Μιλώντας στη μεγάλη συγκέντρωση των Ανοιχτών Οριζόντων στον Άγιο Στέφανο, στις 7 Μαϊου 2014, ο υποψήφιος δήμαρχος  Διονύσης Ζαμάνης περιέγραψε αναλυτικά τις Προγραμματικές Δεσμεύσεις του για την επόμενη μέρα στον Διόνυσο:

Φίλες και Φίλοι,
Μας χωρίζουν λίγες μέρες από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Ο Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες απευθύνεται προσωπικά στο καθένα και στην καθεμιά και σας καλεί να στηρίξετε την παράταξη που θα αλλάξει σελίδα στο Διόνυσο, θα οδηγήσει τον τόπο μας στην ανάπτυξη, θα ζωντανέψει την ελπίδα.

Εργαζόμαστε ήδη σκληρά και θα εργαστούμε ακόμη σκληρότερα μετά τις εκλογές, όταν –με τη δική σας απόφαση–  θα αναλάβουμε την ευθύνη της διοίκησης του δήμου.
Και θα το κάνουμε με απόλυτη επίγνωση των δυσμενών συνθηκών και της αρνητικής συγκυρίας.

Ο Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες δεσμεύεται να αλλάξει το ξεπερασμένο μοντέλο της δημαρχοκεντρικής διοίκησης και
να καταργήσει στην πράξη την πολιτική υπεροψία και την αλαζονεία της πλειοψηφίας των 25 στα 41 μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος είναι ο πρώτος μεταξύ ίσων σε μια συλλογική οντότητα, που καταβάλλει εργώδεις προσπάθειες για την προκοπή και την ανάπτυξη του τόπου.

Για εμάς, η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των λοιπών θεσμικών οργάνων του δήμου προϋποθέτει και συνεπάγεται εξαντλητική διαβούλευση και τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. 
 
Ο Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες δεσμεύεται να προσπαθήσει με κάθε τρόπο ώστε να ενεργοποιηθεί ο προβλεπόμενος  από τη νομοθεσία θεσμός  του Συνηγόρου του Δημότη και της Επιχείρησης και να προχωρεί σε τοπικά δημοψηφίσματα όταν η σοβαρότητα των προβλημάτων επιβάλει άμεση αναφορά στη λαϊκή βούληση. Δεσμεύεται, επιπλέον, να εφαρμόζει στην πράξη την απόλυτα διαφανή διαχείριση και την συστηματική δημόσια
λογοδοσία.

Σχεδιάζουμε, μεθοδικά και συστηματικά, τον Διόνυσο της Επόμενης Μέρας. Και ιεραρχούμε τις προτεραιότητες.
Μελετάμε τις λύσεις υιοθετώντας τεχνολογικά καινοτόμες προτάσεις και αναβαθμίζουμε το επίπεδο οργάνωσης, διοίκησης και παρεχόμενων υπηρεσιών. Στο επίκεντρο είναι ο άνθρωπος.
Και του χρωστούμε κοινωνικό δίχτυ προστασίας, καθαρή πόλη, εξοπλισμένα σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον.
Αναδεικνύουμε και προβάλλουμε την τοπική ιδιαίτερη φυσιογνωμία κάθε περιοχής και τα στοιχεία του πολιτισμού. 

Φίλες και Φίλοι,
Ο Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες
είναι εδώ. Είμαστε εδώ. Είμαστε μαζί. Και αλλάζουμε σελίδα.

Έχει φτάσει η ώρα για να επιλέξουμε αυτούς που θα είναι στο τιμόνι της πόλης μας την επόμενη πενταετία.

Η επιλογή είναι κρίσιμη και έχει σημασία , δεν πρέπει να επιλέξουμε με τα συνηθισμένα μέχρι σήμερα κριτήρια του γνωστού, του φίλου , του γείτονα. Οφείλουμε να κρίνουμε τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα του καθενός.

Πέρασαν 3.5 χρόνια στα οποία η αποτελεσματικότητα της απερχόμενης διοίκησης κρίθηκε στην πράξη…. Κανένα ουσιαστικό και μεγάλο έργο δεν ξεκίνησε με πρωτοβουλία της και όσα παρέλαβε από τις προηγούμενες διοικήσεις δεν προχώρησαν με τους ρυθμούς που θα θέλαμε.

Το τι έφταιξε το ακούμε καθημερινά  σαν «κασέτα» από τους
ανθρώπους που μέχρι σήμερα μας διοικούν. Ο Καλλικράτης και η κρίση. Και λοιπόν;

·        Ποιός από εσάς όμως πείθεται, ειδικά αν σκεφτεί ότι τα προβλήματα αυτά τα αντιμετώπισαν όλοι οι Δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν είχαν όλοι όμως τα ίδια αποτελέσματα, υπήρξαν φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που εν μέσω κρίσης και υπό την ενοποίηση που έφερε ο Καλλικράτης, έκαναν σημαντικό έργο. Εδώ, σ’ αυτό τον τόπο δεν το είδαμε. 

·        Ποιος από εσάς πείθεται ότι η εγκατάλειψη, η αδιαφορία και η απραξία είναι δικαιολογημένες, αν σκεφτεί ότι ζει σε έναν
εύρωστο οικονομικά Δήμο και αυτό σίγουρα δεν είναι έργο της απερχόμενης Διοίκησης. Δήμοι με χρέη βρέθηκαν σε καλλίτερη μοίρα από τον δικό μας και έδωσαν στην πόλη τους υποδομές.
·     
Ποιος πείθεται, αν σκεφτεί ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να ζούμε σε μια από τις ομορφότερες και με πόρους περιοχές της
Αττικής; Προφάσεις εν αμαρτίες….., εδώ πρόκειται για απόλυτα τεκμηριωμένη έλλειψη τόσο ικανοτήτων όσο και  ενδιαφέροντος.

Τα ουσιώδη προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας όχι μόνο δεν βρήκαν λύση αλλά ακόμα χειρότερα, πολλά από αυτά επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα.

Η αποχέτευση έχει καθυστερήσει εγκληματικά, σήμερα που όλος ο Δήμος θα έπρεπε να σκάβεται ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος. Υπάρχουν ακόμα περιοχές που δεν έχουν
ολοκληρωμένες ή και καθόλου μελέτες, ακόμα και εδώ στον Αγ. Στέφανο την πρωτεύουσα του Δήμου μας. Δυστυχώς όμως οι ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων  δεν θα μας περιμένουν για πάντα.

Το οικιστικό τα 3,5 χρόνια που πέρασαν διαρκώς επιδεινώνεται. Θυμηθείτε στις προηγούμενες εκλογές το 2010, φωνάζαμε όλοι για το περιβόητο άρθρο 24. Ακολούθησε απόφαση του ΣτΕ, που
αμφισβητεί ότι τα όρια των οικισμών με νομαρχιακές αποφάσεις είναι ισχυρά και η πρόσφατη νομοθεσία του καλοκαιριού ουσιαστικά  πετάει τους οικισμούς στην δασική νομοθεσία.

Η αντίδραση από τον Δήμο μας άνευρη, υποτονική, ουσιαστικά ανύπαρκτη. Πολιτική διαδρόμων, με αποκλεισμένη από το θέμα αυτό την αντιπολίτευση αλλά στην ουσία αποκλεισμένους όλους τους κατοίκους, όλους εσάς. Δεν έγινε ούτε ένα δημοτικό συμβούλιο για το καυτό αυτό θέμα τα 3,5 χρόνια που πέρασαν και οι υποσχέσεις ότι το πρόβλημα λύνεται μοιράζονται αφειδώς.

·         Ποιός αλήθεια μπορεί να τους πιστέψει, όταν το θεσμικό πλαίσιο για τους οικισμούς διαρκώς χειροτερεύει;
·     
Γιατί, αντί να επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση, η ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών, επιλέγεται το θέμα να το χειριστούν κρυφίως μια επιτροπή σοφών που τα ολέθρια αποτελέσματα των όποιων χειρισμών έκαναν ή δεν έκαναν, τα βιώνουμε όλοι;

Ουσιαστικά ερωτήματα για καυτά  προβλήματα στα οποία η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο από εσάς στην κάλπη. Το «ΘΑ» και το χτύπημα στην πλάτη δεν  περνούν πια,  έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας, στις περιουσίες μας και στα παιδιά μας.

Ο Αγ. Στέφανος είναι η πρωτεύουσα του Δήμου, η πρωτεύουσα με λύματα στους δρόμους, η πρωτεύουσα με κεραίες κινητής τηλεφωνίας απέναντι από τα σχολεία με ουσιαστικά άτυπη αναστολή οικοδομικών εργασιών, με τις πλατείες και τους δρόμους σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν πριν 3,5 χρόνια με προβλήματα σχολικής στέγης. Σε ποιόν από αυτούς τους τομείς υπήρξαν λύσεις , που έγιναν πραγματικές προσπάθειες και ποια είναι τα αποτελέσματά τους;

Την απάντηση πρέπει να την δώσετε εσείς κοιτώντας γύρω σας, την απάντηση πρέπει να την δώσετε στις 18 αλλά κυρίως και
στις 25 Μαϊου.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής για τον τρόπο που πολιτεύεται, δείγματα αδιαφάνειας, αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και παντελούς έλλειψης διάθεσης λογοδοσίας, σήμερα που η πολιτική απαξιώνεται, σήμερα που η χώρα ταλανίζεται από την οικονομική δυσπραγία, σήμερα που το κάθε ευρώ που ξοδεύεται πρέπει να πιάνει τόπο και να αιτιολογείται.

Ποτέ δεν απάντησε πόσα χρήματα επέστρεψαν στους δημότες οι μετακλητοί υπάλληλοι που προσέλαβε, πόσα χρήματα στοίχησαν οι ειδικοί σύμβουλοι και τι έργο απέδωσαν στους κατοίκους;

Ποτέ δεν απάντησε επί της ουσίας, γιατί διέγραψε δημοτικούς της συμβούλους επειδή άσκησαν τα αυτονόητα καθήκοντά τους συμμετέχοντας σε ένα νόμιμο Δ.Σ και με τον τρόπο αυτό απετράπη η διενέργεια μιας  πανθομολογούμενης φωτογραφικής προμήθειας.
Όταν κάποιος δεν διστάζει να διαγράψει εντελώς αναιτιολόγητα 3 μέλη το Δ.Σ., γιατί σταμάτησε ένας φωτογραφικός διαγωνισμός μέχρι που μπορεί να φτάσει; Ποιους δισταγμούς μπορεί να έχει;

Κλείνοντας το κομμάτι της αναφοράς μου στο χθές, θα  πω το
εξής: Θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά για τα έργα και τις ημέρες μιας δημοτικής αρχής που ταλαιπώρησε και απογοήτευσε τον τόπο, την απογοήτευση αυτή ένοιωσαν και δοκίμασαν πρώτα από όλους τα μέλη της ίδιας της παράταξης αυτής. Σκεφτείτε
ότι από τα 46 εκλεγμένα μέλη που είχε σε τοπικά συμβούλια και στο δημοτικό συμβούλιο δεν συνεχίζουν δυνατά όπως λένε συνθηματικά οι μισοί.  Οι άνθρωποι που έζησαν την διοίκηση από μέσα της γυρίζουν την πλάτη, οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που περιέχουν στους κόλπους τους έντιμες και σοβαρές υποψηφιότητες, συμμετέχουν στις εκλογές με κοινό στόχο έχουν την ανατροπή αυτής της δυσάρεστης κατάστασης, ποιος
έχει λόγο λοιπόν να τους εμπιστευτεί
….
Ας δώσουμε τέλος σ΄ αυτή την κακή παρένθεση και ας δουλέψουμε όλοι μαζί για τον Διόνυσο που μας αξίζει.

Όχι τυχαία σε κάθε μία Δημοτική Ενότητα έχει επιλεγεί να δοθεί κατά την προεκλογική περίοδο και ένα μήνυμα. 
Στην Άνοιξη είναι το εκλογικό μας κέντρο και εκεί ξεκίνησε ο προεκλογικός μας αγώνας.
Στο Κρυονέρι δείξαμε το όραμά μας και την πηγή έμπνευσης μας με το παράδειγμα ανάπτυξης της Ανάβρας. 
Εδώ, σήμερα, στην πρωτεύουσα του Δήμου παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας, στην Σταμάτα παρουσιάζουμε τον συνδυασμό των Ανοιχτών Οριζόντων κάνοντας την ανοιχτή προεκλογική μας ομιλία, στη Δροσιά και στην Ροδόπολη παρουσιάζουμε τις τοπικές μας παρεμβάσεις και ο Διόνυσος θα αποτελέσει ένα τοπικό σημείο προβολής ανθρωπιάς και πολιτισμού.

Σήμερα, είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε τις παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε για την επόμενη πενταετία σε ολόκληρο το Δήμο Διονύσου για τον στρατηγικό μας σχεδιασμό για την αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης.

Για κάθε Δημοτική Ενότητα και φυσικά και για τον  Αγ. Στέφανο, υπάρχουν εκτός του γενικότερου προγράμματος και ιδιαίτερες τοπικές παρεμβάσεις τις οποίες θα βρείτε στο πρόγραμμα που θα σας διανεμηθεί.

Ξεκινώντας, θέλω να σας δείξω τις σκέψεις μας για την  ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Μέλημα μας είναι να κινητοποιήσουμε τους ίδιους τους κατοίκους, τους ίδιους τους χρήστες των παρεχομένων υπηρεσιών του Δήμου να πουν ιδέες και να κάνουν προτάσεις για τον
Διόνυσο που ονειρεύονται.

Εκμεταλλευόμενοι το νόμο περί αρχιτεκτονικών διαγωνισμών τόσο ιδεών όσο και σχεδίων. Στοχεύουμε να διενεργήσουμε στο Δήμο μας τέτοιου είδους διαγωνισμούς, βραβεύοντας τις
καλλίτερες ιδέες και σχέδια και τα οποία θα αποτελέσουν περιουσιακό στοιχείο του Δήμου και έτοιμες μελέτες για χρηματοδοτικά προγράμματα.
Με αυτό τον τρόπο μπορούμε χωρίς ιδιαίτερο κόστος να έχουμε ολοκληρωμένες επιστημονικά προτάσεις και άρτιες λύσεις από κάθε άποψη για την φυσιογνωμία της κάθε περιοχής
ξεχωριστά αλλά και του Δήμου Διονύσου στο σύνολό του

Σε σχέση με το  ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ, όπως προείπα, θα πρέπει Δυναμικά τόσο ο Δήμος όσο και οι πολίτες και σε συνεργασία με φορείς, όπως η ΚΕΔΕ, να διεκδικήσει την επίλυση των οικιστικών
προβλημάτων της περιοχής και της ισχυροποίησης των ορίων των οικισμών με νόμο, ώστε να σταματήσει η ομηρία των κατοίκων του Δήμου και των περιουσιών τους. Να επιλυθούν τα προβλήματα με τις εκτάσεις που είναι χαρακτηρισμένες ως δασικές και αναδασωτέες.

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Οι θέσεις μας για το θέμα των Διοδίων είναι γνωστές εδώ και καιρό. Η Αποτροπή εγκατάστασης νέων διοδίων στην Αττική, είναι επιβεβλημένη και επιτακτική, η τοποθέτηση νέων διοδίων εντός του οικιστικού ιστού είναι ένα εντελώς αντιαναπτυξιακό μέτρο το οποίο θα υποβαθμίσει άμεσα την ζωή μας από κάθε άποψη αλλά κυρίως περιβαλλοντικά και οικονομικά.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Προτεραιότητα μας είναι η διοικητική αποκέντρωση με Ενίσχυση αρμοδιοτήτων Τοπικών Συμβουλίων. Το συγκεντρωτικό
μοντέλο διοίκησης απέτυχε παταγωδώς. Είναι απόλυτη ανάγκη τα Τοπικά Συμβούλια από κουτιά παραπόνων που έχουν μετατραπεί να μπορέσουν να παρέμβουν και να δώσουν λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.
Αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου. Εξορθολογισμός στη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας.
Εξίσωση δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού. Δημιουργία ειδικού τμήματος για την εξεύρεση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Σύνταξη ενιαίου Κανονισμού Λειτουργίας Κοιμητηρίων. Σύσταση γραφείου για την προώθηση της απασχόλησης και την οργάνωση του εθελοντισμού.
Ανάπτυξη του ψηφιακού δήμου (e-δήμος). 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών που υπάρχουν και λειτουργία νέων: Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κοινωνικό
Οδοντιατρείο, Τράπεζα Χρόνου, Δίκτυο
SOS για ηλικιωμένα και μοναχικά άτομα με βοήθεια στο σπίτι. Προγράμματα συμβουλευτικής, συμβατικά και με την υποστήριξη διαδικτυακών εφαρμογών. Ενίσχυση του Δημοτικού
Πολυιατρείου και εφαρμογή προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής. Αξιοποίηση και λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού «Κουκουτσέα» και του οίκου ευγηρίας «Θ. & Δ. Κυριακίδη». Δημιουργία εργαστηρίου για την ανίχνευση, διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών και δυσλεξίας.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Ολοκλήρωση του αποχετευτικού στο σύνολο του δήμου.
 Ηλεκτρονική αποτύπωση του δικτύου ύδρευσης και
εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών και ποιότητας του νερού.
Εκπόνηση υδρογεωλογικών μελετών για την αξιοποίηση των τοπικών υδάτινων πόρων.
Ανάληψη πρωτοβουλιών για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου του Δήμου.
Άμεση βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου και των θεσμοθετημένων πεζοδρομίων.
Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων του δημοτικού φωτισμού  με σώματα σύγχρονης τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης και επέκταση σε περιοχές με ανεπαρκή φωτισμό.
Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων.
Ανάληψη πρωτοβουλιών και συντονισμός διαδημοτικών ενεργειών για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου.
Δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων και εγκαταστάσεων. Υποστήριξη της λειτουργίας και ενίσχυση του εξοπλισμού των σχολικών μονάδων.
Διεκδίκηση επέκτασης της γραμμής ΗΣΑΠ από την
Κηφισιά προς τον Άγιο Στέφανο και ενίσχυσης του προαστιακού.
Λειτουργία λεωφορειακής γραμμής για την εξυπηρέτηση των φοιτητών της περιοχής.
Δημιουργία ενιαίου δημοτικού Κοιμητηρίου.

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας, εξειδίκευσης, επιμόρφωσης και δια βίου μάθησης, επαγγελματικής κατάρτισης
και κατάρτισης εθελοντών, πληροφόρησης, ενημέρωσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, επαγγελματικού προσανατολισμού με την υποστήριξη διαδικτυακών
εργαλείων σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Λειτουργική ενοποίηση των υφιστάμενων βιβλιοθηκών, ψηφιακή επεξεργασία και ταξινόμηση. Ανάπτυξη δικτύου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.
Λεπτομερής «χαρτογράφηση» των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του δήμου και των φορέων/οργανισμών, που τις υποστηρίζουν με στόχο τον συντονισμό, την συνεργασία και την εξοικονόμηση
πόρων. Σχεδιασμός δράσεων με συγκεκριμένες προτάσεις κατά θεματική περιοχή (μουσική, τραγούδι, χορός, θέατρο/υποκριτική, κινηματογράφος, ζωγραφική/αγιογραφία, φωτογραφία, χαρακτική, street art και graffiti, λογοτεχνία/ποίηση και δημιουργική γραφή), κατά πληθυσμιακή ομάδα (παιδιά
προσχολικής ηλικίας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, νέοι, ενήλικες, τρίτη ηλικία) και κατά λειτουργική κατεύθυνση (διασκέδαση/αναψυχή, δημιουργική απασχόληση και ενεργή συμμετοχή, εκπαίδευση/επιμόρφωση/εξειδίκευση,
ελεύθερος χρόνος). Δημιουργία λαογραφικού μουσείου με ιδιαίτερη αναφορά στο μικρασιατικό και ποντιακό ελληνισμό. Δημοτικό Ωδείο. Ελεύθερο Πανεπιστήμιο.
Ειδικά και στοχευμένα προγράμματα σχολικού και μαζικού αθλητισμού κατά ηλικία αθλουμένων.
Ανάδειξη της Φειδιππίδειας διαδρομής και καθιέρωση ετήσιων αγώνων. Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων. Μετατροπή δύο ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ – βόλεϊ σε κλειστά προπονητήρια.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Επαναχωροθέτηση πυλώνων και δικτύου διανομής ΔΕΗ. Ανάδειξη και αντιμετώπιση του προβλήματος των κεραιών
κινητής τηλεφωνίας με γνώμονα την προστασία της υγείας των κατοίκων. Αναθεώρηση του Κανονισμού Περιβάλλοντος και θέσπιση αυστηρότερων διατάξεων για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Ενίσχυση και ανάπτυξη της ανακύκλωσης.  Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων ύδρευσης. Καθαρισμός δασών και ρεμάτων.  Προστασία του περιαστικού δάσους με εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας. Συντήρηση και επέκταση δικτύου πυροφυλακίων.  Αξιοποίηση της τεχνολογικής καινοτομίας για τη δημιουργία δικτύου έγκαιρης προειδοποίησης και
προστασίας.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΑΤΟΙΟΥ
Ήπια ανάπτυξη, προστασία και αξιοποίηση του δημόσιου φυσικού χώρου με
·     
Υποδειγματικές βιολογικές καλλιέργειες και μελισσοκομία (κοινωνικού και εκπαιδευτικού  χαρακτήρα)
·     
Υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες, που προάγουν την κοινωνικότητα, την οικογενειακή  συνάντηση και την επαφή με τη φύση
·     
Χάραξη διαδρομών ποδηλασίας και πεζοπορίας και οριοθέτηση χώρων εκδρομής και αναψυχής.
·     
Παραδοσιακές κατασκευές (γεφυράκια και πέτρινες κρήνες).


Κλείνοντας εδώ την παρουσίαση του προγράμματος, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι, με τις παρεμβάσεις αυτές θέλουμε να δώσουμε απάντηση στα προβλήματα του τόπου. Μια απάντηση που θα δώσει μια νέα προοπτική στο Δήμο, μια απάντηση εμπιστοσύνης σε ανθρώπους με μεράκι, με διάθεση προσφοράς αλλά κυρίως  με ικανότητες. Διότι καλές προθέσεις μπορεί να έχουν όλοι, το ζήτημα είναι τι μπορούν να καταφέρουν.
Για αυτό σήμερα, θα σας παρουσιάσω τους υποψηφίους συμβούλους Δημοτικούς και  Τοπικούς του Αγ. Στεφάνου,  ανθρώπους δικού σας, που ξέρουν την περιοχή, γνωρίζουν άριστα τα προβλήματα και μπορούν να δώσουν λύσεις, γιατί διαθέτουν
τις ικανότητες και κυρίως την διάθεση και το μεράκι να δουλέψουν για αυτήν.

Μαζί αλλάζουμε σελίδα ….
Σας ευχαριστώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου