Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μεγαλειώδης συγκέντρωση Νίκης στη Σταμάτα






Διονύσης Ζαμάνης: “Παίρνουμε το δήμο στα χέρια μας για να φτιάξουμε την πόλη που μας αξίζει. Με πολλή και σκληρή δουλειά. Με ειλικρίνεια και εντιμότητα. Δίνοντας προτεραιότητα στον πολίτη, σε κάθε πολίτη, χωρίς διακρίσεις”.

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των πολιτών για την ομιλία του Διονύση Ζαμάνη στη Σταμάτα. Περισσότερα από 600 άτομα από την περιοχή της Σταμάτας ήρθαν στην κεντρική  πλατεία για να ακούσουν τον επικεφαλής των
Ανοικτών Οριζόντων και να δουν την παρουσίαση  όλων μαζί των υποψηφίων Συμβούλων του Συνδυασμού.

Ο Διονύσης Ζαμάνης  με λόγο ουσιαστικό μίλησε για την Επόμενη Μέρα στο Δήμο Διονύσου, ζητώντας από τους πολίτες να κλείσουν τη δυσάρεστη παρένθεση, να κοιτάξουν μπροστά και να αλλάξουν σελίδα. Αναφέρθηκε στην κρίσιμη επόμενη πενταετία για το δήμο και τόνισε πως οι Ανοιχτοί Ορίζοντες έχουν σχέδιο και με τη συνδρομή των δημοτών θα υλοποιηθεί δημιουργώντας την Πόλη που όλοι ονειρευόμαστε και μας αξίζει.

Είπε χαρακτηριστικά  “Καλησπέρα σε όλους.
Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες είναι απόψε στη Σταμάτα. Δευτέρα σήμερα και κάθε μέρα και κάθε ώρα που περνάει μας φέρνει κοντύτερα στην Κυριακή της μεγάλης ανατροπής. Ο Διόνυσος αλλάζει σελίδα και το μήνυμα έρχεται –ηχηρό και ισχυρό- από κάθε γειτονιά της πόλης. Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες σέβονται και αντιμετωπίζουν ισότιμα κάθε μια από τις 7 περιοχές και το αποδεικνύουν στην πράξη.
Έχουμε το εκλογικό μας κέντρο στην Άνοιξη. Στο Κρυονέρι κάναμε την εκδήλωση για την Ανάβρα και παρουσιάσαμε το στρατηγικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα.
Στον Άγιο Στέφανο, στην έδρα του δήμου, μιλήσαμε για τους προγραμματικούς άξονες του συνδυασμού μας. Στη Δροσιά και στη Ροδόπολη παρουσιάσαμε τις παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε σε τοπικό επίπεδο. Εδώ, στη Σταμάτα, πραγματοποιούμε τη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση και παρουσιάζουμε όλους τους υποψηφίους συμβούλους. Και θα κλείσουμε την Παρασκευή με μια μουσική γιορτή στο Διόνυσο.

Φίλες και Φίλοι,
Παίρνουμε το δήμο στα χέρια μας για να φτιάξουμε την πόλη που μας αξίζει. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να φτάσει παντού. Έχουμε σχέδια που θα αλλάξουν την εικόνα του Διονύσου και είμαστε αυτοί που θέλουν και μπορούν να κάνουν τα σχέδια πραγματικότητα. Με πολλή και σκληρή δουλειά. Με ειλικρίνεια και εντιμότητα.
Δίνοντας προτεραιότητα στον πολίτη, σε κάθε πολίτη, χωρίς διακρίσεις.
Με σεβασμό στη δημόσια περιουσία. Αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο κάθε ευρώ που θα βγαίνει από το ταμείο του δήμου. Αναζητώντας χρηματοδοτικά προγράμματα  και επενδύοντας στην τεχνολογική καινοτομία.
Με δημιουργική φαντασία και πάθος, ο Διόνυσος θα εκσυγχρονιστεί,

·       οι υποδομές θα εμπλουτιστούν,
·       οι υπηρεσίες θα βελτιωθούν,
·       η τοπική οικονομία θα ενισχυθεί
·       και οι ευκαιρίες για απασχόληση θα πολλαπλασιαστούν.

Από την πρώτη κιόλας μέρα ο δημότης θα καταλάβει τη διαφορά. Στην ποιότητα και την αισθητική του διαλόγου και στη λειτουργία των θεσμικών οργάνων. Εκεί που θα εφαρμόσουμε στην πράξη τη δέσμευσή μας για συναινετικές διαδικασίες και ειλικρινή διαβούλευση. Το έχουμε πει πολλές φορές.  Θα το επαναλάβω άλλη
μια φορά σήμερα. Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες πιστεύουν στη συνεργασία με όλους όσοι επιθυμούν την προκοπή του τόπου.
Και θα δουλέψουμε μαζί. Αξιοποιώντας τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τη διάθεση για προσφορά του καθενός και της καθεμιάς που πονά αυτό τον τόπο. Τον τόπο μας. Που τον αγαπάμε γιατί γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εδώ επειδή είναι τόπος των γονιών μας. ή γιατί επιλέξαμε να γίνει ο τόπος μας και ο τόπος των παιδιών μας.

Φίλες και φίλοι,
Δεν έχουμε πρόβλημα με τα
πρόσωπα που συνθέτουν την απερχόμενη δημοτική αρχή. Έχουμε πρόβλημα και δεν μπορούμε να ανεχθούμε
·       την αδιαφορία και την εγκατάλειψη,
·        την ανικανότητα και το ψέμα,
·        το ρουσφέτι και τη μικροπολιτική αθλιότητα.

Πείτε μου, σας παρακαλώ και σας προκαλώ ταυτόχρονα, ποιο μεγάλο έργο είδατε να σχεδιάζεται και να ολοκληρώνεται στην περιοχή σας;
Ποιο μεγάλο πρόβλημα λύθηκε;
Τα όρια των οικισμών; Η εφαρμογή του γενικού πολεοδομικού σχεδίου; Το δασικό; Το αποχετευτικό; Οι κτηριακές αίθουσες; Πού είναι οι παιδικές χαρές; Ποια είναι η ποιότητα του νερού που πίνετε και πόσο την πληρώνετε; Υπάρχει στη Σταμάτα ένας χώρος πολιτισμού; Είδατε καμιά προσπάθεια να καταγραφεί και να διασωθεί η τοπική πολιτιστική κληρονομιά; Να αναδειχθεί η φυσιογνωμία της περιοχής; Και το σπάνιας ομορφιάς περιβάλλον πώς προστατεύεται;

Μην ανησυχείτε… Η απερχόμενη δημοτική αρχή άφησε τα σημάδια της κακοδιοίκησης παντού. Δεν είστε οι μόνοι…
Δείτε σε κάθε περιοχή την κατάσταση των δρόμων, το κυκλοφοριακό, τις πλημμύρες με την πρώτη καταιγίδα. Δεν θέλω να συνεχίσω… Θα ξημερώσουμε απαριθμώντας τις συνέπειες από τις πράξεις και τις παραλείψεις μιας απαράδεκτης δημοτικής αρχής που θα τη θυμόμαστε ως δυσάρεστη παρένθεση.

Φίλες και Φίλοι,
Η απερχόμενη δημοτική
αρχή κάνει τα πάντα για να κρατηθεί την καρέκλα της εξουσίας. Είναι φυσικό… έτσι κάνουν όλοι οι επαγγελματίες της πολιτικής. Και, αφού δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα, καταφεύγει στις συκοφαντίες και τα ψεύδη. Μας
κατηγόρησαν για ανύπαρκτα… δήθεν σκάνδαλα. Πήραν τις απαντήσεις που έπρεπε.
Εσχάτως διαδίδουν ότι έχουμε δεσμευθεί να απολύσουμε δημοτικούς υπαλλήλους. Θέλουν να κρατούν τους ανθρώπους σε ομηρία… Αυτούς και τις οικογένειές τους για να αρπάξουν εκβιαστικά την ψήφο τους.
Παλιά μου τέχνη κόσκινο…
Εμείς, όμως, είμαστε εδώ και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Και με τον ίδιο δυναμισμό θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία για τις εκατοντάδες των ανέργων. 

Ταυτόχρονα, διαδίδουν ότι η παράταξή μας έχει συγκεκριμένη κομματική απόχρωση ενώ είναι γνωστό ότι στους Ανοιχτούς Ορίζοντες συμμετέχουν πολίτες από όλο το ιδεολογικό φάσμα. Καθένας και καθεμιά από μας έχει το δικό του ξεχωριστό πολιτικό στίγμα. Έχει τη δικιά του ταυτότητα.
Αυτό που μας φέρνει εδώ απόψε είναι η έγνοια για το δήμο. Και η πρόθεσή μας να
παλέψουμε μαζί για το Διόνυσο της επόμενης μέρας.

Και για να τελειώνω…
Χρειάζεται περίσσεια θράσους ο απερχόμενος δήμαρχος να ισχυρίζεται ότι
βρισκόμαστε κάτω από κομματική ομπρέλα όταν ο ίδιος, στην πορεία του, έχει αναδειχθεί σε μαιτρ της μικροπολιτικής κωλοτούμπας, προκειμένου να εξασφαλίσει την κομματική στήριξη και το χρίσμα και να ξεγελάσει τους πολίτες.
Ας κλείσουμε αυτή την δυσάρεστη παρένθεση και ας κοιτάξουμε μπροστά.

Είμαστε εδώ.
Αποφασισμένοι να αλλάξουμε σελίδα. Και αλλάζουμε σελίδα.
Με τη δική σας στήριξη, με την εμπειρία των παλαιότερων και τη ζωντάνια των νέων, με τη γνώση των ειδικών με διάθεση για συνεργασία και συλλογική δουλειά.
Είμαστε εδώ και όλοι μαζί –ισότιμα- αλλάζουμε το Διόνυσο.
Σας ευχαριστώ θερμά.»

Στη συνέχεια και μέσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων και συνθημάτων έγινε η παρουσίαση όλων των υποψήφιων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων ανά δημοτική ενότητα. 

     









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου