Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Δήμος Διονύσου, Όταν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας το γλεντάνε και δεν το κρύβουν…

Αναδημοσίευση από τη Φωνή Διονύσου- http://dionysos-voice.blogspot.gr
 
Διαβάζοντας μία πρόσφατη ανάρτηση της Οδού Διονύσου με τίτλο «Η σημερινή (17/1) συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου θα ήταν ενδιαφέρουσα …» σταθήκαμε σε δύο σημεία που , κατά τη γνώμη μας ,εμπεριέχουν την ουσία του θέματος . 
 
Το πρώτο σημείο είναι το πλέον κοινότοπο αλλά τόσο ουσιαστικό ερώτημα το οποίο η δημοσιογράφος θέτει στους εκπροσώπους των παρατάξεων της μειοψηφίας και το οποίο αβίαστα βγαίνει από το στόμα του οποιουδήποτε δημότη, ανεξαρτήτως  του τι ψήφισε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές: «γιατί παραμένετε έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνούμενοι να δώσετε απαρτία στο Σώμα, και μάλιστα τη στιγμή που πρόκειται να συζητηθούν σοβαρά για την πόλη ζητήματα;». 
 
Η αντιπολίτευση, κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο, επιφυλάχθηκε να απαντήσει με δελτίο τύπου,  το οποίο δεν άργησε να έρθει αλλά που κάθε άλλο παρά μας διαφώτισε ως προς τη συγκεκριμένη απορία.
 
Αυτό που καταλάβαμε, μέσα από ένα κείμενο που παραπέμπει σε προχειρογραμμένο συνδικαλιστικό μανιφέστο  με κουραστικά επαναλαμβανόμενες αναφορές στο ίδιο και μοναδικό απωθημένο - ιδέα(που κατά τα γραφόμενά τους είναι η απουσία συναινετικών διαδικασιών), είναι το θράσος τους να υποκρίνονται πως δε θυμούνται τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι αξιοποίησαν συναινετικές διαδικασίες που τους προσφέρθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν. 
 
Διότι εμείς οι δημότες, απαλλαγμένοι από την κοντή μνήμη των κατ’ επάγγελμα πολιτικών, θυμόμαστε τη διαπαραταξιακή που συγκάλεσε ο Ζαμάνης για σοβαρά θέματα του Δήμου με σκοπό να ακουστούν όλες οι απόψεις και να επιτευχθεί μια στοιχειώδης σύγκλιση. Η οποία επιτεύχθηκε στα λόγια αλλά στο δια ταύτα οι διακαώς επιθυμούντες τη συναίνεση έπραξαν τα ακριβώς αντίθετα και καταψήφισαν!
 
Για να μην αναφερθούμε στη φωνή που έδωσε ο Ζαμάνης σε όλες της παρατάξεις της μειοψηφίας στα διοικητικά συμβούλια των σχολικών επιτροπών από την αρχή κιόλας της θητείας του. Με ποιο τρόπο οι κύριοι της μειοψηφίας αξιοποίησαν αυτό το συναινετικό «άνοιγμα» του δημάρχου; Με το να ορίσουν εκπροσώπους τους άτομα που εμπλέκονταν στην προηγούμενη προβληματική διαχείριση των νομικών προσώπων (!) και ταυτοχρόνως να απαιτούν τη διαλεύκανση  της  υπόθεσης κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για κουκούλωμα της όλης ιστορίας. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο δηλαδή…
 
Από τα παραπάνω,  εύκολα συνάγεται ότι η συναίνεση δεν αποτελεί το πραγματικό τους πρόβλημα κι ενώ θα περίμενε κανείς στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν να γίνεται συνολική αναφορά στους  λόγους που τους κρατούν εκτός της αίθουσας, αυτούς τους κάνουν γαργάρα «για χάρη συντομίας» όπως βλακωδώς*  αναφέρεται…
 
Αυτό αποδεικνύει ότι οι της μειοψηφίας που αρνούνται να δώσουν απαρτία στο Σώμα, αντιμετωπίζουν το Δημοτικό συμβούλιο σαν το μικρό θεατράκι του παραλόγου τους , στο οποίο η παράσταση θ’ ανεβαίνει μόνο όποτε γουστάρουν να παίξουν τους από πριν καλά προβαρισμένους ρόλους τους. Και μια τέτοια περιπαικτική και ποταπή συμπεριφορά προς το σύνολο των δημοτών και το ανώτατο θεσμικό όργανο θα ήταν αναμενόμενη από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά όχι και από τους  υπόλοιπους.
 
Άνθρωποι σοβαροί ,θέλουμε να πιστεύουμε, που έχουν ζήσει στο πετσί τους τις απαξιωτικές πρακτικές της προηγούμενης διοίκησης και που  τώρα τους βλέπουμε να συντάσσονται μαζί της στον συστηματικό εξευτελισμό  του κορυφαίου θεσμού…
 
Κι εδώ, προς επιβεβαίωση όλων των παραπάνω, στεκόμαστε στο δεύτερο σημείο της ανάρτησης  της Οδού Διονύσου και συγκεκριμένα στη φωτογραφία που τη συνόδευε και επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά  ότι «μια φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις». Οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας και δικοί τους σύμβουλοι, έξω από την αίθουσα του ανώτατου θεσμικού οργάνου,  σε ενσταντανέ απερίγραπτης  ευφορίας και χαβαλέ, άλλος με το χαμόγελο στα χείλη κι άλλος κυριολεκτικά χαχανίζοντας, με  παλτά, τραγιάσκες, κασκόλ και μπουφάν αλλά όλοι τόσο χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι που δεν επιτεύχθηκε για άλλη μια φορά απαρτία… Είμαστε σίγουροι ότι αν η φωτογραφία ήταν πιο διευρυμένη, λίγο παρακάτω ο φακός θ’ απαθανάτιζε ένα σουβλατζή να ψήνει σε υπαίθρια θράκα , μια κυρία  να πουλάει μαλλί της γριάς και ποπ κορν κι έναν τρίτο να πουλάει μπαλόνια …
Έτσι για να ξέρουμε ποιοι θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στις επόμενες εκλογές…
*
Συγχωρείστε μας την έκφραση αλλά όταν βγάζετε ολόκληρο κοινό δελτίο τύπου για να εξηγήσετε τους λόγους που δε δίνετε απαρτία και τελικά τους παραλείπετε για οικονομία χώρου, ή εμάς τους δημότες θεωρείτε βλάκες ή βλακωδώς πράττετε. Επιτρέψτε μας να μη νομίζουμε το πρώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου