Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Η αυτοδυναμία ως δήθεν αντίδοτο στο αδιέξοδο...



Μετά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της ALCO, διάφοροι αναλυτές ανέλαβαν να  «σπρώξουν»  κατάλληλα τη Νέα Δημοκρατία, αφού διαπιστώνεται εδώ και καιρό ότι έχει πιάσει ταβάνι στις εκλογικές της επιδόσεις.

Ωστόσο, από τα ευρήματα των ερευνών άλλα προκύπτουν.
1.         Η βασική παράμετρος της στρατηγικής- Εκλογές  τώρα, δεν φαίνεται να αποτελεί πλειοψηφική επιλογή των ερωτώμενων.
2.   Ο ποιοτικός δείκτης- Καταλληλότητα για πρωθυπουργός, αποδεικνύει ότι, ο  Κανένας από τους δυο, είναι μακράν μπροστά από τις προτιμήσεις για τους Τσίπρα και  Μητσοτάκη (παρά τη συντριπτική υπεροχή του δεύτερου).
3.         Στην πρόθεση ψήφου, παρά την μεγάλη υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τα ποσοστά της δεν ξεπερνούν σε καμιά περίπτωση το 32% με αναγωγή.

Προσπερνώντας επιδεικτικά τα στοιχεία αυτά, οι εν λόγω αναλυτές φτάνουν με προφανείς ακροβασίες στο συμπέρασμα ότι, η αυτοδυναμία στην καλύτερη περίπτωση είναι προ των πυλών της  ΝΔ! Και πανηγυρίζουν σχετικά για τον ένα χρόνο Μητσοτάκη ως επικεφαλής του κόμματος. Στη χειρότερη, ψάχνουν για πρόθυμα πολιτικά δεκανίκια ώστε να πετύχουν την πολυπόθητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι έχουν δίκιο.
Η αυτοδυναμία είναι αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η χώρα για να βγει από τα μεγάλα αδιέξοδα της;
Δεν διδάχτηκαν τίποτα από τις πολιτικές εξελίξεις στα χρόνια της κρίσης;
Δεν άκουσαν τίποτα για την εθνική συνεννόηση και συναίνεση, που βοήθησε 3 ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρος, Ιρλανδία, Πορτογαλία) να βγουν γρήγορα από τα μνημόνια;

Τα συμφέροντα της χώρας κυριολεκτικά για την επιβίωση της πρέπει να είναι, εδώ που φτάσαμε, πάνω από εκείνα του κόμματος και των εκάστοτε ηγεσιών του. Αλλιώς, είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα νέα αδιέξοδα θα προκύψουν στον ορίζοντα, χειρότερα από τα σημερινά…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου