Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ούτε χρόνο δεν συμπλήρωσε η διοίκηση των ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές.

Αναδημοσίευση από-  http://www.capital.gr

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Απόφαση για την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές θα λάβει το δ.σ. της εταιρείας κατά την προγραμματισμένη γενική συνέλευση της 13ης Ιανουαρίου.

Η απόφαση για τη εποπτευόμενη από το υπουργείο Υποδομών εταιρεία φαίνεται να αποσκοπεί στην εκτόνωση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό των ελληνικών ταχυδρομείων μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες ως προς την ανάληψη νέων έργων.

Ο λόγος για δύο projects, συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, της αποστολής των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ και των δικαιολογητικών διαβατηρίων.

Να σημειωθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές δεν έχει συμπληρώσει ούτε χρόνο, καθώς τοποθετήθηκε την 1η Ιουλίου 2016.

Πρόκειται για τους:
-Κελάφα Δημήτριο του Αθανασίου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
-Κοροβέση Στυλιανό του Ευαγγέλου, Διευθύνων Σύμβουλος
-Παπανδρέου Ανδρέα του Νικολάου, μέλος
-Τσάβαλο Ζήκο του Ιωάννη, μέλος
-Μπουλμέτη Κωνσταντίνο του Ευστράτιου, μέλος
-Καραμουσάντα Δημήτριο του Χρήστου, μέλος
-Ανδρέου Βασιλική του Ευαγγέλου, μέλος.

Ο πρόεδρος Δ.Κελάφας είναι καθηγητής Μαθηματικών, ενώ ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου και επικεφαλής της παράταξης "Περιστέρι για Όλους ανατροπή".
Ο διευθύνων σύμβουλος κ.Κοροβέσης είχε διατελέσει για μία δωδεκαετία Δήμαρχος στον Άγιο Στέφανο.

Αποκλείστηκαν τα ΕΛΤΑ από το διαγωνισμό διαβατηρίων της Αστυνομίας.

Από το διαγωνισμό για τα διαβατήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, αρχικού προϋπολογισμού 10,8 εκατ. ευρώ, αποκλείστηκε η κοινοπραξία των εταιρειών ΕΛΤΑ-Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ. Το έργο θα έδινε ώθηση στα μεγέθη των δύο εταιρειών, ωστόσο, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), το σχήμα αποκλείστηκε προτού καν ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές, λόγω παραλείψεων στα νομιμοποιητικά έγγραφα, καθώς είχαν προσκομίσει λάθος πιστοποιητικά.

Ως αποτέλεσμα, η ΠΟΣΤ κάνει λόγο, με ανακοίνωσή της, για καταστροφικό έργο των διοικήσεων των ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ και ζητά την παραίτησή τους.

"Παρά τις, εδώ και καιρό, έντονες επισημάνσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, λόγω της μεγάλης σημασίας του διαγωνισμού, αλλά και παρόμοιων "ατυχών κρουσμάτων" στο παρελθόν και παρά τις διαβεβαιώσεις των Διοικήσεων των ΕΛΤΑ και των Ταχυμεταφορών για ιδιαίτερη προσοχή εκ μέρους τους στην κατάρτιση της προσφοράς, τελικά το "λάθος" συνέβη.

Βέβαια τα δείγματα γραφής τους …. δεν είναι σημερινά. Είχαν καταγραφεί πρόσφατα και στο μειοδοτικό διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ, αντίστοιχου προϋπολογισμού (10 εκατ. ευρώ), για τη διακίνηση της αλληλογραφίας της, που κατοχυρώθηκε σκανδαλωδώς, μετά από τρία χρόνια, στον πλειοδότη, χωρίς καμιά αντίδραση από την πλευρά της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Είμαστε πλέον θεατές ενός ασύμμετρου πολέμου εναντίον του Δημόσιου Ταχυδρομείου από συγκεκριμένα συμφέροντα.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβουν άμεσα και να κηρύξουν άκυρο τον διαγωνισμό, καθώς δεν τηρούνται πλέον ούτε στοιχειωδώς οι βασικοί κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού και να αποτρέψουν με αυτόν τον τρόπο την περαιτέρω συρρίκνωση του Δημόσιου Ταχυδρομείου.
Η πίστωση χρόνου και η ανοχή μας για τις Διοικήσεις στα ΕΛΤΑ και στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ τελείωσε,

Εάν υπήρχε στοιχειώδης ευθιξία και αξιοπρέπεια από την πλευρά τους, θα έπρεπε ήδη να είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους" σημειώνει η ΠΟΣΤ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου