Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Οι πολίτες γυρίζουν μαζικά την πλάτη στην κυβέρνηση



Συντριπτικά σε βάρος της κυβέρνησης είναι τα ευρήματα πανελλαδικής δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Το  81% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης  είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (85,5%).

Ακόμη και οι ψηφοφόροι του Σύριζα (Σεπτέμβρης 2015) σε ποσοστό  72,5% δηλώνουν  πως δεν είναι ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις. 

Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί το  66% των πολιτών, ενώ συμφωνεί μόνο το  20%.  

Στην ερώτηση ποιος από τους Αλ. Τσίπρα και Κυρ. Μητσοτάκη θα παρουσιάσει αξιόπιστο πρόγραμμα για το μέλλον της χώρας, οι πολίτες απαντούν:
Τσίπρας            -  13%
Μητσοτάκης    -  20%
Κανένας από τους δυο  -  57%

Εξαιρετικά καχύποπτη εμφανίζεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς το  64% να θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονται πολιτικές σκοπιμότητες. Ενώ μόλις το  22%  πιστεύει ότι, η κυβέρνηση θέτει με αυτόν κανόνες διαφάνειας.

Σχετικά με τις προοπτικές των νοικοκυριών, το  62%  δηλώνει πως θα χειροτερέψει, το  28,5%  πως θα παραμείνει το ίδιο, ενώ μόλις το  7%  ότι θα καλυτερέψει.

Στην παράσταση νίκης αν γίνονταν σήμερα εκλογές:
Σύριζα   -  18,5%
ΝΔ          -   52,5%

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου:
Ο  Σύριζα χάνει  το  50%  των ψηφοφόρων του  Σεπτεμβρίου  2015 και καθηλώνεται  στο  17,5%.

Η  ΝΔ παραμένει στο 27,5%  χάνοντας  1 μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση.

Η  Συμπαράταξη κινείται  στο  5,5%  κερδίζοντας  1 μονάδα.
Το  Ποτάμι παραμένει σταθερά  στο  1,5%.
Οι  ΑΝΕΛ  στο  2%, ενώ ο Λεβέντης παρότι χάνει σημαντικό μέρος της δημοφιλίας του παραμένει στο  3,5%.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου