Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Διονύσου: οι μετα-τραυματικές παρενέργειες μιας απρόσμενης ήττας



Έχουν περάσει ήδη 2 χρόνια και 4 μήνες από τις δημοτικές εκλογές στο Διόνυσο και ζούμε ακόμη τους συνεχείς μετασεισμούς στο χώρο της αντιπολίτευσης. Για διαφορετικούς λόγους στην κάθε μια, στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκδηλώνονται οι μακροχρόνιες μετα-τραυματικές παρενέργειες της απρόσμενης ήττας τους.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία δεν μπορεί να χωνέψει πως το προβάδισμα της των 10 ποσοστιαίων μονάδων του πρώτου γύρου, μετατράπηκε σε βαριά ήττα στον δεύτερο, βάζοντας άδοξα τέλος στην ηγεμονία του επικεφαλής της.

Η Νέα Πνοή δεν έχει ακόμη συνέλθει από το οδυνηρό ψαλίδισμα των υπέρμετρων φιλοδοξιών της και τη μεγάλη μείωση της απήχησης της στο εκλογικό σώμα.

Η Δημοκρατική Ανατροπή, δημοτική παράταξη του επελαύνοντος  τότε προς την εξουσία  ΣΥΡΙΖΑ, μόλις και μετά βίας συγκέντρωσε ένα 11% και περιορίστηκε καταϊδρωμένη στην τέταρτη θέση.

Παραθέτουμε απόσπασμα από την ηλεκτρονική  Οδό  Διονύσου (http://www.odosdionysou.gr):

Στο ίδιο έργο θεατές, όσοι προσήλθαν στην προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 6 το βράδυ, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Περισσότερο από ένα μήνα από την τελευταία- πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεκαοκτώ, από τους συνολικά 25, σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής είχαν προσέλθει μέχρι τις 6.40, ενώ οι παρατάξεις της μειοψηφίας παρέμεναν εκτός αιθούσης, αρνούμενες- όπως τόνισαν οι επικεφαλής τους- να δώσουν με την παρουσία τους την απαρτία για τη συνεδρίαση: “Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε μια συνεδρίαση όπου η ίδια η Δημοτική Αρχή απαξιώνει με τη μειοψηφική της παρουσία το Δημοτικό Συμβούλιο. Αρνούμαστε να νομιμοποιούμε έτσι αποφάσεις της Διοίκησης για σοβαρά θέματα στα οποία μάλιστα διαφωνούμε”, δήλωσαν από κοινού οι Γ. Καλαφατέλης επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Π. Μπιτάκος από τη Νέα Πνοή και Γ. Ζυγούνας από τη Δημοκρατική Ανατροπή. Επισήμαιναν επιπλέον πως όλα τα μέλη τους είχαν προσέλθει εγκαίρως, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους της πλειοψηφίας που “συνέχισαν να έρχονται με το πάσο τους 40 λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης”.

Το φαινόμενο δεν μπορεί να εξηγηθεί με πολιτικούς όρους, παρά μόνο με ιατρικούς. Είναι αυτή υπεύθυνη θεσμική τοποθέτηση; Δεν φανερώνει διαρκή περιφρόνηση στον κορυφαίο θεσμό του δήμου Διονύσου; Συνιστούν αυτές οι τοποθετήσεις των επικεφαλής της αντιπολίτευσης υπεύθυνη πολιτική στάση ή συνεχή μικροπολιτική φυγομαχία; Και ποιόν τιμωρούν άραγε με αυτή τους την προσχηματική  στάση; Την πλειοψηφία; Τον εαυτό τους; Τους δημότες;

Οι παραπάνω επισημάνσεις δεν μπορούν να αποσιωπήσουν τις τεράστιες διαχρονικά ευθύνες δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, που κι αυτοί με τη σειρά τους περιφρονούν επαναλαμβανόμενα στον κορυφαίο θεσμό του δήμου Διονύσου, καθυστερώντας το δημιουργικό έργο της δημοτικής αρχής. Παρόμοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να μείνουν χωρίς τις συνέπειες εκείνες, που προβλέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι εδώ η ευθύνη του Προέδρου του είναι καθοριστική για την πλήρη εφαρμογή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου