Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Εμπρός για λιγότερη δημοκρατία…

Γράφει η Αλίκη Χατζή,
http://thecaller.gr


«Τέρμα οι αεριτζήδες, δεν μπορεί κάποιοι να πουλάνε αέρα και να παίρνουν αέρα», είπε ο κ. Τσίπρας εγκαινιάζοντας έργο που έχει αναλάβει ένας από τους τέσσερεις νικητές – καναλάρχες, ο κ. Καλογρίτσας.

Προσέθεσε δε, ότι «μετά από 27 χρόνια ανομίας στον τηλεοπτικό χώρο, όλοι θα είναι ίσοι, οι νόμοι θα ισχύουν για όλους»!

Στη συνέχεια ο κ. Σπίρτζης, Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εξήγγειλε από την κρατική τηλεόραση ότι αν η Digea δεν ρίξει «μαύρο» στα κανάλια που δεν πήραν άδεια εντός 90 ημερών … θα παρέμβει  η Πολιτεία!

Αμέσως μετά την δόξα της παραδοξολογίας εζήλωσε η κ. Γεροβασίλη: « Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου και μια μετά από μια 30ετία αυθαιρεσίας, μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων».

Από αυτό το πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, δεν θα μπορούσε να λείπει ο κ. Παππάς. Ο οποίος, παρακαλώ, ενημέρωσε προσωπικά και on camera τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι … έχουμε ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο «που αξίζει ο λαός», το οποίο ( τοπίο) «θα βασίζεται στην ισορροπία πείρας και φρεσκάδας»!
Λοιπόν, πέραν της γελοιότητας:

Στην χώρα μας γίνεται πλέον μια συνειδητή ιδεολογική επίθεση από πλευράς της κυβέρνησης  εναντίον βασικών θεσμών η οποία θέτει σε αμφισβήτηση  το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
 Συγκεκριμένα, μετά τις πρωτοφανείς εξελίξεις στο χώρο της δικαιοσύνης, τώρα πλήττεται και η ελευθερία της έκφρασης και η αντίθετη άποψη απέναντι στο ολοκληρωτικό «ηθικό πλεονέκτημα», ενοχοποιείται υποδειγματικά.

Ευτυχώς που ακόμα  η χώρα μας εξακολουθεί να είναι μέλος της ΕΕ  διότι αυτές οι πρωτοφανείς πολιτικές ενέργειες που θα τολμούσαν μόνο δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής, ενέργειες που θυμίζουν με ανατριχιαστικό τρόπο το πιο αποτρόπαιο πρόσωπο του σταλινισμού, θα είχαν ολέθριες συνέπειες στις ατομικές ελευθερίες.

Παρά ταύτα, το τραυματισμένο και επικίνδυνα απαξιωμένο πολιτικό μας σύστημα, δεν δείχνει να έχει την δυνατότητα να αντιδράσει, με αποτέλεσμα η δημοκρατία να κινδυνεύει με κατάρρευση και ότι τραγικό αυτή συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου