Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Παγιώνεται η συνεργασία των παρατάξεων Καλαφατέλη & Βορριά…



Γράφει  Ειδικός  Συνεργάτης

Κοντεύουν δυο χρόνια από τις δημοτικές εκλογές στο Διόνυσο, που με το αποτέλεσμα τους άφησαν άναυδους τους επικεφαλής των δυο αυτών παρατάξεων. Ιδιαίτερα μάλιστα τον πρόεδρο της Συμμαχίας για τον Πολίτη, που αρθρογράφησε σχετικά και του οποίου η παράταξη υπέστη κυριολεκτικά πανωλεθρία.

Θα περίμενε κανείς το διάστημα που μεσολάβησε από τότε να αποτελέσει μια αφορμή για βαθειά κι όχι επιδερμική αυτοκριτική, ουσιαστική κι όχι επιφανειακή ανάλυση των αιτιών της ήττας, αναστοχασμό και μια νέα δημιουργική πορεία. Αντ΄ αυτών, τετριμμένες αμπελοφιλοσοφίες, στασιμότητα, ανακύκλωση παλιών φθαρμένων υλικών, γενικώς μια απ΄ τα ίδια.

Τα αδιέξοδα των δυο χώρων είναι προφανή και εμφανή στην κοινωνία. Δεν μπορούν να κρυφτούν όσο σελοφάν κι αν χρησιμοποιούν οι πρωταγωνιστές τους. Κι όσο μεγαλώνουν με το πέρασμα του χρόνου, τόσο οι ηγεσίες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και της Συμμαχίας για τον Πολίτη βυθίζονται στην εσωστρέφεια την  απομόνωση και την απραξία.

Εσχάτως, έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες συνεργασίας τους σε διάφορα επίπεδα, με ορίζοντα τις επόμενες δημοτικές εκλογές μετά 3,5 σχεδόν χρόνια. Όντως, φιλόδοξος στόχος. Στην πορεία αυτή ο πρόεδρος της Συμμαχίας προσπαθεί εναγώνια να δώσει και πολιτική διάσταση στο εγχείρημα. Εκμεταλλευόμενος την επάνοδο του στα ηγετικά κλιμάκια του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Προβάλλοντας το επιχείρημα ότι, τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Καλαφατέλης είναι ΠΑΣΟΚ, άρα είναι απολύτως θεμιτή και πολιτικά η σύμπλευση. Και λοιδορώντας με αχαρακτήριστο τρόπο όσα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ δεν συμπλέουν με τις … βαθυστόχαστες αναλύσεις κι επιδιώξεις του.

Και καλά δεν μας αφορούν τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ στο Διόνυσο αλλά τίποτα δεν διδάχτηκε ο κ. Βορριάς από το κάζο του 2010 και 2014, που θέλει να τριτώσει και το 2019;  
Τόσο ανιστόρητος;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου