Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Θέσπις, νέα αρχή ή αρχή του τέλους;



Είναι γνωστή η τελευταία αναδιάρθρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Θέσπις, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, μετά την παραίτηση της Προέδρου του αλλά και της κας Χριστοφίδου.
Όπως σημειώνει στο σχετικό ρεπορτάζ της η ηλεκτρονική εφημερίδα  Οδός  Διονύσου (www.odosdionysou.gr)-

4 και πλέον μήνες μετά την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου στο ΘΕΣΠΙ επί των ημερών της  νέας Διοίκησης, εκπροσωπείται και η Ενωτική Πρωτοβουλία με την κ. Λακαφώση. Υπενθυμίζεται πως εξαρχής η Ενωτική Πρωτοβουλία αλλά και η Νέα Πνοή είχαν θεωρήσει παράνομη τη διαδικασία εκλογής του Προεδρείου του ΘΕΣΠΙ  και είχαν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η μεν Νέα Πνοή έχει εκπρόσωπο στο νέο ΔΣ του Οργανισμού, ενώ η Ενωτική Πρωτοβουλία είχε επιλέξει την πλήρη αποχή. Επιλογή ίσως και λαθεμένη, όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Καλαφατέλης, για την οποία έχει αναλάβει, όπως τόνισε, και την πλήρη ευθύνη. Η παραίτηση της κ. Χριστοφίδου, παράλληλα με την απόρριψη της προσφυγής των δυο παρατάξεων της μειοψηφίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο για την εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΕΣΠΙ.

Σήμερα, το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι: οι εξελίξεις αυτές θα είναι μια νέα αρχή ή αρχή του τέλους; Η  ευκαιρία είναι μοναδική αλλά τα προβλήματα πολλά και σύνθετα. Να πως περιγράφει μερικά από αυτά ένας σχολιαστής στο blog Διονυσοσκουφίτσα (http://dionysoskoufitsa.blogspot.gr),
«Την Παρασκευή 20/3/15 το πρωί, στάλθηκε πρόσκληση στα μέλη του Δ.Σ. για συνεδρίαση στις 24/3/15, με υπογραφές Στασινοπούλου-Ράικου στις 15 εισηγήσεις, παρ΄ ότι ήταν γνωστό και στους δύο ότι το βράδυ θα εκλεγόταν Πρόεδρος ο Δαρδαμάνης.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Ποιος έστειλε τις προσκλήσεις;
ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ (ρητορικό): Γιατί βιάστηκε αυτός ο κάποιος να βάλει θέματα, πριν την ορκωμοσία του νέου Προέδρου;
Απάντηση: Οι περισσότερες εισηγήσεις είναι για εγκρίσεις δαπανών με απ΄ ευθείας αναθέσεις (!) αρκετών χιλιάδων ευρώ, αρκετές απ΄ αυτές για το Πολιτιστικό Κρυονερίου και για ενίσχυση συλλόγων του Κρυονερίου!
ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Όλες αυτές τις εισηγήσεις - συμφωνίες θα τις χρεωθεί ο κ. Δαρδαμάνης να τις περάσει ως Πρόεδρος (με δικές του εισηγήσεις) ή όχι;
ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Θα το κάνει προ ή κατόπιν εορτής;
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: Τα έχει πάρει χαμπάρι αυτά τα κόλπα ο νέος πρόεδρος; Ή εξακολουθεί «περιπατητής»;
ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΚΤΟ: Τι γνωρίζει για όλα αυτά ο κ. Ζαμάνης; Διαμένει ακόμα στη Νήσο των Μακάρων, όπως εύστοχα είχε γράψει η ΔιονυσοΣκουφίτσα παλιότερα; Και το σπουδαιότερο, τι θα κάνει σχετικά; Εκτός από γαργάρες εννοώ, όπως τότε με τις χρεώσεις για τα χιόνια που κάποιοι τις είχαν υπογράψει αλλά δεν μάθαμε ποτέ ποιοι.
Αν δεν μπορεί ο κύριος Ζαμάνης να ασχοληθεί με τέτοια πράγματα να μας το πει, δεν πειράζει. Τουλάχιστο να μην τα φορτώνεται ότι τα κάνει αυτός».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου