Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Διαφάνεια παντού τώρα στο Δήμο Διονύσου



Το αίτημα αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία σε μια εποχή ιδιαίτερα σαν τη σημερινή. Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, η νέα δημοτική αρχή Διονύσου είχε πολύ ψηλά στην προεκλογική της ρητορική το θέμα της Διαφάνειας. Και δεν υπήρχε κανένας λόγος να μην γίνει πιστευτή, αφού για 3,5 ολόκληρα χρόνια έδωσε σαν αντιπολίτευση πολλές μάχες προς αυτή την κατεύθυνση, συγκρουόμενη σκληρά με το καθεστώς Καλαφατέλη.
Θα περίμενε κανείς, 7 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα δημοτική αρχή να έχει κάνει γενναία βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς υστεροβουλία, εκπτώσεις αλλά και διάθεση συμψηφισμού. Και πράγματι έγιναν θετικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Παραμένουν ωστόσο σημαντικά κενά και πολλά αγκάθια σε αυτή την εξυγιαντική προσπάθεια.

1.             Ποια είναι η κατάσταση της δημοτικής εταιρείας  Εξέλιξις  ΑΕ; Και ποια η προοπτική της με βάση την σημερινή της οικονομική θέση; Ακούγεται έντονα ότι, διεξάγεται διαχειριστικός έλεγχος από υπερκείμενη ελεγκτική αρχή για την περίοδο 2011-2014. Ισχύει κάτι τέτοιο κι αν ναι, ποια είναι τα ευρήματα αυτής της έρευνας; Γιατί και εδώ υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες για σημαντικές παρατυπίες που ανακαλύφθηκαν από την ελέγχουσα  εποπτική αρχή.
2.             Ποια είναι η κατάσταση του Νομικού Προσώπου  ΘΕΣΠΙΣ; Και ποια η προοπτική του με βάση την σημερινή του θέση; Ακούγονται, ψιθυριστά  προς το παρόν, πολλά για τον βίο και την πολιτεία του την περίοδο 2011-2014. Τα οποία στοιχειοθετούν έναν αδιαφανή και εξόχως προβληματικό τρόπο λειτουργίας, που σε πολλά σημεία του ξέφευγε από τα όρια της νομιμότητας (μαύρες συναλλαγές κλπ κλπ). Τι έγινε για την αποκατάσταση της νομιμότητας και το σταμάτημα των παρανομιών;
3.             Το γήπεδο της Σταμάτας, που έγερνε όταν κατασκευάστηκε, τελικά βούλιαξε κι είναι ακατάλληλο. Με δεδομένο ότι, την περίοδο κατασκευής του είχαν καταγγελθεί πολλές παρατυπίες τόσο στην περίπτωση του σχετικού διαγωνισμού, όσο και στις κατασκευαστικές εργασίες, ποιος ευθύνεται (πειθαρχικά και ποινικά) για όλα αυτά και ποιος θα πληρώσει το κόστος αποκατάστασης αυτής της ζημιάς σε βάρος του Δήμου;
Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε δριμύτεροι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου