Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Διευρύνεται η αμφισβήτηση εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων.
Αντόνιο Γκράμσι.

Μήνυμα στην ηγεσία από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ 

Με ένα ηχηρό μήνυμα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους και με διεύρυνση της εσωκομματικής αμφισβήτησης ολοκληρώνονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, με την εκλογή γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Το ψήφισμα της ηγεσίας του κόμματος, στο οποίο ενσωματώθηκαν οι επιλογές της μετεκλογικής περιόδου, πέρασε με μειωμένη πλειοψηφία της τάξεως του 56%, με την Αριστερή Πλατφόρμα να θέτει σε ψηφοφορία δική της τροπολογία, στο πνεύμα της τήρησης όλων των συνεδριακών και προεκλογικών δεσμεύσεων και να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 40%.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ του κειμένου απόφασης που κατατέθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 92 μέλη της ΚΕ, υπέρ της πρότασης της Πλατφόρμας 68, ενώ λιγότερα από 10 ήταν τα λευκά.

Κατά τον τρόπο αυτό, στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του κεντρικού κομματικού οργάνου, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα δεδομένα, καθώς σε επίπεδο αριθμών ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διχασμένος ως προς τις κυβερνητικές επιλογές.
Η ψηφοφορία και το αποτέλεσμά της ήλθε ως επιστέγασμα μίας φορτισμένης συζήτησης, η οποία κατά διαστήματα διεξήχθη σε κλίμα μεγάλης έντασης, με την αντιπαράθεση να φθάνει σε οριακά σημεία και τις διαφωνίες επί της ακολουθούμενης πολιτικής να φουντώνουν.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι και το γεγονός ότι η Αριστερή Πλατφόρμα κατέβασε και δική της αντιπρόταση στην υποψηφιότητα του Τάσου Κορωνάκη για τη θέση του γραμματέα, προτείνοντας τον Αλ.Καλύβη. Η τρίτη υποψηφιότητα ήταν αυτή του Στ.Ελληνιάδη, ο οποίος αυτοπροτάθηκε.


Πηγή-  in.gr, Άγγελος Κωβαίος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου